16.11.2007. / 09:13

Autor: Marko Biočina

DRŽAVNE SUBVENCIJE

Vrdoljaku miljun i pol kuna za film o Titu

Taj film već sufinancira i HTV, i to sa golemih 7,5 milijuna kuna

Antun Vrdoljak od Ministarstva kulture je od Ministarstva kulture dobio milijun i pol kuna za snimanje svog dugometražnog, dokumentarno-igranog projekta „Tito“. Valja napomenuti kako taj film već sufinancira i HTV, i to sa golemih 7,5 milijuna kuna.

Ostalih 16 dokumentaraca koji su se prijavili na natječaj zajedno je dobilo oko 2,5 miljuna kuna. Među njima ima još nekih filmova s političkom tematikom, kao što je „Gotovina“ američko-hrvatskog redatelja Jacka Barića, te film o herojima Vukovara Eduarda Galića. Za oba ta filma ministarstvo je odobrilo subvenciju od 300 tisuća kuna.

Što se tiče igranih filmova, država će subvencionirati deset uradaka. Najveći iznos potpore dobili su Dejan Šorak za svoj film „U zemlji čudesa“, te Branko Ivanda za „Dječje carstvo“. Tek nešto manje, 3,5 milijuna kuna, dobili su Rajko Grlić za film pod nazivom „Zagrebački odrezak“ te Branko Schmidt za svoju ekranizaciju „Metastaza“, iznimno uspješnog romana Alena Bovića.

Na listi dodijeljenih potpora nalaze se i dva debitanta, Nikša Sviličić i sin Rade Šerbedžije Danilo.

Vezane vijesti

Vrdoljakova 'zlatna koka': HTV za serijal o Titu platio 7,4 milijuna kn

Vrdoljakova 'zlatna koka': HTV za serijal o Titu platio 7,4 milijuna kn

Antun Vrdoljak je prilikom realizacije svog dokumentarno-igranog 'spektakla' o Josipu Brozu Titu prekršio niz stavki ugovora Hrvatske radiotelevizije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika