20.11.2007. / 13:34

Autor: Martina Čizmić

POLJOPRIVREDA

450 milijuna kuna za ublažavanje posljedica suše

Na sjednici Vlade donesena je odluka o dodjeli financijske pomoći u iznosu od 450 milijuna kuna za ublažavanje posljedica suše u poljoprivredi, slatkovodnom ribarstvu i stočarstvu, što je za 40,22 milijuna kuna više nego u listopadu.

U izmjenama Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica od suše u poljoprivredi i slatkovodnom ribarstvu, Vlada je iznos naknade povećala sa 128 milijuna na nešto manje od 142 milijuna kuna. Sredstva će biti raspodjeljena gradovima i općinama koji su imali direktne štete od suše. Osječko-baranjska županija tako će dobiti najviše novca, nešto više od 36 milijuna kuna. Slijede Bjelovarsko-bilogorska s nešto manje od 23 milijuna kuna i Vukovarsko-srijemska županija s nešto više od 16,5 milijuna kuna.

Pomoć za stočarstvo povećana je sa 282 milijuna na 308 milijuna kuna. Odobren je i iznos od 40,22 milijuna kuna za provođenje izvanrednih državnih mjera pomoći stočarskoj proizvodnji s ciljem ublažavanja poremećaja na tržištu uzrokovanih sušom.

Vezane vijesti

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Varaždinu da je stav vlade da su šume, vode i poljoprivredno zemljište nacionalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika