30.12.2007. / 12:44

Autor: Nina Tomljanović

AUDIO SNIMKA

Bin Laden ponovo prijeti

Snimka koja traje 56 minuta se uglavnom tiče Iraka i to je očito pokušaj Al Qa'ide da sačuva jedinstvo među svojim pristašama u Iraku

Na jučer objavljenoj audiosnimci javio se Bin Laden zaprijetivši iračkim sunitima koji se bore protiv Al Qa'ide. Bin Laden putem snimke obećaje kako će sveti rat koji vodi ta teroristička skupina proširiti na Izrael te upozorava da će krvlju uzvratiti na krv i uništavanjem na uništavanje.

Snimka koja traje 56 minuta se uglavnom tiče Iraka i to je očito pokušaj Al Qa'ide da sačuva jedinstvo među svojim pristašama u Iraku. Ne spominje se Pakistan ni ubojstvo Benazir Bhutto, iako je pakistanska vlada za njezinu smrt optužila Al Qaidu i talibane.

Peta po redu Bin Ladenova poruka ove godine objavljena je na islamističkoj internetskoj stranici, gdje poruke te mreže objavljuje njezin propagandni odjel Al Sahab.

Jučer je izraelska vojska priopćila kako je zaplijenila kamion s više od šest tona kalijeva nitrata sakrivenog u vrećama šećera koji je bio namijenjen oružanim skupinama u pojasu Gaze. Pronađene vreće nosile su žigove humanitarne pomoći Europske unije.

Vezane vijesti

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika