17.01.2008. / 18:18

Autor: Marijana Zrinjski

ČESTITKE

Bush čestitao Sanaderu

Premijeru Ivu Sanaderu na pobjedi na parlamentarnim izborima i uspješnom sastavljanju nove Vlade, čestitao je i američki predsjednik George W. Bush. SAD će i dalje, kako stoji u čestitki koju je posalo, podržavati hrvatske euro-atlantske aspiracije. Bush se također raduje zajedničkoj suradnji na promicanju mira i stabilnosti u jugoistočnoj Europi kao i na unaprjeđenju zajedničkih ciljeva u Vijeću sigurnosti UN-a.

Iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću dodaje se da je Sanaderu čestitao i predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Wen Jiabao. On je u svojoj čestitki odnose između Kine i Hrvatske posljednjih 15 godina ocijenio vrlo uspješnima na svim razinama. Prema njemu, Hrvatska i Kina međusobno se podupiru i koordiniraju u međunarodnim i regionalnim poslovima.

Podsjetimo, Sanaderu su čestitali i ostali svjetski političari poput Angele Merkel, kancelarke SR Njemačke, Gordona Brown, predsjednika Vlade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Janeza Janše, predsjednika Vlade Republike Slovenije, Mireka Topoláneka, predsjednika Vlade Republike Češke, Nikole Špirića, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Milorada Dodika, predsjednika Vlade Republike Srpske i drugi. Od čestiki domaćih političara, zanimljiva je ona Milana Bandića, člana SDP-a i zagrebačkog gradonačelnika.

Vezane vijesti

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika