21.01.2008. / 08:45

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGORJE

Pankretić: "Ulaganje u proizvodnju će se udvostručiti"

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić jučer u Zagorju, na proslavi Svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, kazao je da će se ulaganja u domaću konkurentniju proizvodnju voća i povrća udvostručiti. "Cijene osciliraju jer nemamo skladišnih kapaciteta i mogućnost da proizvodimo jeftinije kao što to rade u drugim zemljama. Konkretno ćemo ulagati u kapacitete skladištenja povrća i voća, tako da ga imamo cijele godine i da cijene zimi ne odlaze u nebo", kazao je ministar koji smatra je ulaganje puno važnije od davanja poticaja i potpore..

Pankretić je obišao i vinograde i podrume Tomislava Bolfana, vlasnika jedne od najvećih vinara u tom dijelu Hrvatske, Vinarije Vinski vrh u Hraščini. "Naš domaćin je dokaz da se može uspjeti u vinogradarstvu i vinarstvu, ali je potrebna i državna pomoć. Zato ćemu u Ministarstvu bezrezervno podržavati ovakve programe, ali ne samo u proizvodnji, nego i u dijelu razvoja nerazvrstanih cesta i stvaranju turističkih vinskih cesta", rekao je Pankretić.


Vezane vijesti

'Kokice su hranjive i zdrave'

'Kokice su hranjive i zdrave'

Znanstvena studija sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji je dokazala kako su kokice hranjivije od voća i povrća, piše Gizmodo.com Nemojte se bojati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika