22.01.2008. / 19:58

Autor: Ante Mihić

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Težak poraz "paklenih"

Hrvatsku u sljedećem dijelu natjecanja očekuju utakmice protiv Crne Gore i domaćina Norveške i ukoliko Hrvatska želi plasman u polufinale morat će pobijediti u obje te utakmice

Hrvatska muška rukometna reprezentacija je u četvrtoj utakmici na Europskom prvenstvu koje se igra u Norveškoj izgubila od reprezentacije Danske rezultatom 30:20. Utakmica protiv Danske bila je prva utakmica u drugom dijelu natjecanja i mogla je biti ključna za plasman u polufinale. Hrvatska je iz prve faze natjecanja prenijela 4 boda te je ostvarila tri pobjede iz tri utakmice, dok je Danska izgubila od Norveške te je prenijela dva boda u drugi dio natjecanja.

Već od samog početka utakmice vidjelo se da će Hrvatska u ovoj utakmica vrlo teško doći do pobjede jer najbolji igrači reprezentacije Ivano Balić i Petar Metličić nikako nisu mogli pronaći pravi ritam svoje igre. Hrvatska obrana 3-2-1 bila je solidna, ali napad je imao vrlo lošu realizaciju, pa je prvi dio realizacija Hrvatske reprezentacije bila jako loših 35 posto. Najbolji pojedinac prvog poluvremena bio je golman danske reprezentacije Casper Hvidt koji je u prvih 30 minuta imao čak 11 obrana. U Hrvatskoj reprezentaciji jedini koji je odigrao malo bolje od ostalih bio je Zlatko Horvat koji je imao dosta dobru realizaciju te je uspio osvojiti nekoliko lopti. Puno promašenih izglednih prilika, dva promašena sedmerca te nekoliko tehničkih pogrešaka bili su razlog zašto je prvo poluvrijeme pripalo Danskoj rezultatom 15:9.

Iako se početkom drugog poluvremena očekivala bolja igra Hrvatske pokazalo se da je današnji dan jednostavno bio loš i da nijedan igrač nije uspio pružiti svoj maksimum. Danska je i drugih 30 minuta odigrala na vrlo visokom nivou, a Hrvatska je i dalje puno griješila te promašivala, pa je Hvidt na kraju utakmice imao 17 obrana. Najviše golova na utakmici postigao je Lindberg desno krilo Danske reprezentacije. Hrvatskoj nije pomoglo ni rano isključenje Jeppesena koji je vrlo grubo već u 13. minuti startao na Metličića. Hrvatsku u sljedećem dijelu natjecanja očekuju utakmice protiv Crne Gore i domaćina Norveške i ukoliko Hrvatska želi plasman morati će pobijediti u obje te utakmice. Čak i u slučaju pobjeda Hrvatska više nije sigurna za polufinale jer će sada mnogo toga ovisiti o utakmicama Norveške te preostalim utakmicama Danske.

Unatoč teškom porazu veliki broj kvalitetnih reprezentativaca i velika želja te motivi ove reprezentacije jamstvo ću da će Hrvatska u preostalim utakmicama pokazati svoje pravo lice.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika