26.01.2008. / 17:28

Autor: Ante Mihić

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatska je u finalu!

U sutrašnjem finalu Hrvatska će igrati protiv Danske, koje je u polufinalu pobijedila Njemačku 26:25

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u finalu Europskog prvenstva koje se održava u Norveškoj. U polufinalnoj utakmici Hrvatska je pobijedila izvrsnu reprezentaciju Francuske 24:23 te još jednom dokazala da je ova momčad spremna za najveće domete. Već sam početak utakmice pokazao je da će ovo biti vrlo teška i neizvjesna utakmica za obadvije ekipe. Hrvatska i Francuska su igrale odlične obrane, pa unatoč činjenici da vratari nisu bili na najvišem nivou malen broj golova je najbolji pokazatelj kakav je težak susret ovo bio. Petar Metličić i Tonči Valčić odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme i njihovim golovima Hrvatska je održavala konstantnu razliku. Iako je ivano Balić bio nešto neprimjetniji u prvom poluvremenu i on je bio konstantna opasnost za Francusku obranu. Kod Francuza najviše su pokazali Narcisse i Abalo koji su dali čak 7 golova od Francuskih 9 u prvom poluvremenu. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 11:9 i bio je to dobar znak da je Hrvatska na dobrom putu da izbori svoje prvo Europsko finale.

U drugom poluvremenu nije se puno promijenilo u igri i dalje su obrane bile odlične, a napadi tj. golovi su se postizali vrlo teško. Ivano Balić ponovo je postigao nekoliko vrlo bitnih golova te dokazao da je u ovom trenutku uvjerljivo najbolji rukometaš svijeta. Uz Balića posebno se istaknuo i Ivan Čupić koji je odigrao odličnu utakmicu i unatoč svojoj mladosti sačuvao je hladnokrvnost u najvažnijim trenucima i zabio četiri pogotka. Ključni trenuci utakmice bili su u 50 minuti susreta kada je Vjenceslav Somić obranio svoj drugi sedmerac na utakmici te smo pogotkom Čupića otišli na prednost od dva pogotka na rezultat 21:19. Francuzi uspijevaju preokrenuti rezultat i povesti 22:21, ali naši igrači uspijevaju na kraju postići 3 pogotka, primiti samo jedna i pobijediti 24:23. Posljednji pogodak na utakmici postigao je Blaženko Lacković 30 sekundi prije kraja, a Francuzi nisu uspjeli u posljednjem napadu svladati Somića i Hrvatska je otišla u finale.

U sutrašnjem finalu Hrvatska će igrati protiv Danske. Bez obzira na ishod sutrašnjeg finala, ovo je do sada najbolji uspjeh Hrvatske rukometne reprezentacije na Europskim rukometnim prvenstvima.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika