11.02.2008. / 17:15

Autor: Igor Ćutuk

BURZA

Nastavljena panična rasprodaja dionica HT-a

Građani su zbog pada cijena nastavili rasprodaju dionica HT-a čija se cijena danas kretala od najnižih 275 do najviše 294 kune

Građani su danas nastavili masovnu rasprodaju dionica HT-a koje su, prema podacima Zagrebačke burze, bile najtrgovanije dionice na burzi. Cijena im se kretala od najnižih 275 do najviše 294 kune po dionici što je ujedno bila i zaključna cijena kojom se danas trgovalo tom dionicom. Ukupan promet HT-ovim dionicama danas je iznosio 26,9 milijuna kuna, a vrijednost im je do kraja dana porasla za 1,09 posto.

Crobex je danas oslabio za 2,2 posto. Zaključna vrijednost domaćeg burzovnog indeksa, unatoč tomu što je oko podneva pao na ispod psihološke razine od 4.000 bodova, na kraju trgovanja na iznosila je 4.017,87 bodova.

Pojedinačno najveći promet danas su ostvarile dionice Atlantic Grupe, 8,5 milijuna kuna, te dionice INA-e s prometom od 6,9 milijuna.

Ulagačima su atraktivne bile i dionice Atlanske plovidbe s ostvarenim prometom od 6,5 milijuna kuna te Instituta građevinarstva Hrvatske s prometom od 6,07 milijuna.

Vezane vijesti

Rast eura i dolara

Rast eura i dolara

Na financijskim tržištima širom svijeta očekuje se rast cijena dionica i tečaja eura jer su nakon izbora u Grčkoj parlamentarnu većinu osvojile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika