18.02.2008. / 13:08

Autor: Nina Tomljanović

PULA

Turski brod napustio hrvatske vode

Brod su teglila dva talijanska i dva hrvatska tegljača, a cijeli postupak elektroničkim putem prate Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke i pulska lučka kapetanija

Hrvatske vode noćas je napustio turski brod "Und Adriatik", koji je planuo prije 12 dana uz zapadnu obalu Istre.

Brod su teglila dva talijanska i dva hrvatska tegljača, a cijeli postupak elektroničkim putem prate Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke i pulska lučka kapetanija. Brod bi do podneva trebao stići na remont u Trst.

Za troškove spašavanja broda Hrvatskoj je osigurano 250 tisuća dolara. Osigurano je još milijun eura za sanaciju eventualnog onečišćenja mora. U otvorenom pismu, Udruga Eko Kvarner traži javnu raspravu o toj havariji uz napomenu da Hrvatska za nju nije bila spremna, no kapetan Josip Lazarić iz pulske lučke kapetanije tvrdi suprotno.

Kako smo pisali, "Und Adriyatik" zapalio se 6. veljače, 13 nautičkih milja zapadno od Rovinja, na granici hrvatskoga teritorijalnog mora i ZERP-a. Požar na brodu ugašen je 9. veljače.


Vezane vijesti

I to se dogodilo: Zmago Jelinčić protiv omladinskog 'govora mržnje'

I to se dogodilo: Zmago Jelinčić protiv omladinskog 'govora mržnje'

Slovenska vlada dala je za pravo parlamentarnom zastupniku Zmagu Jelinčiču u ocjeni da se naoko "šaljivim" receptom o tome kako u jednoj tavi spržiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika