Objavljeno u Nacionalu br. 640, 2008-02-18

Autor: Kristina Gaćarić

GALERIJA

Plesna predstava o Paris Hilton i pravljenje kobasica na pozornici

Iva Korenčić i Kiko LukčecIva Korenčić i Kiko Lukčec U Teatru ITD 14. veljače premijerno je izvedena plesna predstava R. Strauss: Arijadna na Naksosu koreografkinje Marijane Krajač. U predstavi se operna glazba Richarda Straussa koristi kao plesna podloga, a interpretacija libreta Huga von Hofmannsthala upotpunjena je govornom i video intervencijom. Scenom dominiraju velika fotografija Paris Hilton koja čita knjigu te stol sa sirovim pilićima i strojem za mljevenje mesa. Plesačice Kiko Lukčec, Andreja Široki i Iva Korenčić predstavu završavaju mljevenjem mesa od kojih rade kobasice. "Kroz fotografiju Paris Hilton u za nju netipičnoj pozi željela sam pokazati kako ozbiljno bavljenje politikom više ne postoji, nego je dio trenda. Kobasice povezujem s Hofmannsthalovim libretom u kojem bogataš odlučuje da će istovremeno ići na dvije predstave. On to može odlučiti zbog svoje moći, a obradom mesa htjela sam pokazati da i u modernom kazalištu postoji pogon koji određuju pravila".

Marijana Krajač završila je specijalizaciju u Berlinu u području opere i suvremene glazbene scenske kompozicije, a s predstavom "Victoria Beckham ima migrenu" gostovala je na Međunarodnom festivalu plesnih kazališta u Poljskoj i na Međunarodnom festivalu izvedbenih umjetnosti u Pakistanu.

Vezane vijesti

Paris Hilton 'želi' biti buduća gospođa Nowitzki

Paris Hilton 'želi' biti buduća gospođa Nowitzki

Dirk Nowitzki, 32-godišnji njemački košarkaš i dugi niz godina vođa NBA momčadi iz Dallasa, očigledno je pravi "plavi anđeo" za mnoga ženska srca...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika