29.02.2008. / 11:15

Autor: Martina Čizmić

IRAK

Turska povlači svoje vojnike iz sjevernog Iraka

Turska televizija NTV objavila je kako je turska ofenziva na položaje kurdske pobunjenike na sjeveru Iraka završila tijekom protekle noći

Turski vojni izvori objavili su da se dio turskih vojnika povlači u svoje baze nakon što su završili operacije u sjevernom Iraku.

"U Iraku još ima turskih vojnika i ovog se trenutka ne vrši potpuno povlačenje", rekao je vojni izvor.

Turska televizija NTV objavila je kako je turska ofenziva na položaje kurdske pobunjenike na sjeveru Iraka završila tijekom protekle noći.

Operacija turske vojske protiv pobunjenjičke Radničke partije Kurdistana pokrenuta je 21. veljače. Turska je poslala tisuće vojnika u udaljena planinska područja kako bi ih očistila od uporišta pobunjenika iz kojih kurdski gerilci napadaju turski teritorij i pozivaju tamošnje stanovništvo na pobunu. Prema posljednjim podacima iz turskog stožera, u operacijama je dosada ubijeno 237 pobunjenika dok je u redovima turske vojske poginulo 27 pripadnika.

Turski politički i vojni čelnici najavili su da će se operacija nastaviti dok god bude potrebno, ali su zbog tih izjava SAD i NATO zatražili od Ankare da operacija bude što je moguće kraća i preciznija.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika