16.03.2008. / 10:30

Autor: Igor Ćutuk

MELBOURNE

Lewis Hamilton pobjednik prve utrke Formule 1

Mladi Lewis Hamilton slavio je u prvoj utrci nove sezone Formule 1 u Melbourneu, a to mu jepeta pobjeda u osamnaestom nastupu u karijeri

Vozač McLaren Mercedesa Lewis Hamilton pobjednik je prve utrke nove sezone Formule 1.

Hamilton je u Melbourneu slavio ušavši u cilj kao prvi od tek sedam vozača koji su završili utrku, a to mu je peta pobjeda u 18. nastupu u karijeri.

"Počeli smo novu sezonu sjajno. Cijeli smo vikend radili superioran posao. Bilo je opasno na prvome zavoju, no meni je bilo najlakše zadržati smirenost jer sam mogao biti usredotočen samo na svoje kotače. Uspio sam iskontrolirati okretaje.", istaknuo je 23-godišnji Hamilton u izjavi koju prenosi Večernji list.

Drugo mjesto pripalo je Nicku Heidfeldu u BMW Sauberu, a treće Nici Rosbergu u Williamsu. Mladom Nijemcu to je prvo pojavljivanje na pobjedničkom postolju, dok je njegov iskusniji sunarodnjak izjednačio svoj najbolji rezultat. To je Heidfeldovo četvrto drugo mjesto na početku osme sezone u Formuli 1.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika