28.03.2008. / 09:06

Autor: Igor Ćutuk

AKTUALNO

Bush će održati govor na jednom od zagrebačkih trgova

George Bush potvrdio je da će se obratiti hrvatskim građanima na jednom od zagrebačkih trgova, te kako se nada da će u Hrvatsku donijeti dobre vijesti sa samita NATO-a

Američki predsjednik George Bush potvrdio je dopisniku HINA-e u Washingtonu kako će se tijekom predstojećeg posjeta Hrvatskoj obratiti hrvatskim građanima na jednome od zagrebačkih trgova.

Iz Bijele kuće poručuju da George Bush u Hrvatsku dolazi kako bi joj odao priznanje za provedene reforme te razgovarao s hrvatskim čelnicima o budućoj suradnji.

Potvrdio je to Bushev savjetnik za nacionalnu sigurnost Steven Hadley, najavljujući odlazak Busha na samit NATO-a te službene posjete Ukrajini, Rumunjskoj i Hrvatskoj i na sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Soči.

"Nakon summita NATO-a, predsjednik Bush će posjetiti Hrvatsku kako bi čestitao ljudima te zemlje na impresivnim reformama koje su proveli i radi razgovora s hrvatskim čelnicima", rekao je Hadley tijekom susreta s novinarima.

Bush je ranije, u razgovoru za Hrvatsku televiziju, izjavio kako se nada da će u Zagreb donijeti dobre vijesti sa samita NATO-a na kojem je najavio da će se zauzeti za ulazak Hrvatske u članstvo. Pojasnio je da Sjedinjene Države podupiru članstvo Hrvatske, ali i Albanije i Makedonije u NATO-u, te žele da se sve tri zemlje uskoro pridruže NATO-u.

"Vidjet ćemo, ne želim da ljudi pomisle da su zasigurno dobili članstvo samo zato što je to George Bush rekao. To tako ne funkcionira, sve članice NATO-a moraju glasovati", rekao je Bush, dodavši ipak da je Hrvatska u vrlo dobroj poziciji.

"Podupirem i druge dvije države i nadam se da će moje kolege učiniti isto", rekao je američki predsjednik za HTV.

George Bush sa suprugom u Zagreb bi trebao doputovati u petak 4. travnja poslijepodne te se odmah po dolasku sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem.

U subotu prijepodne predviđen je njegov susret s premijerom Ivom Sanaderom, a nakon toga George Bush bi trebao održati govor u Zagrebu te se na radnom ručku sastati s čelnicima zemalja koje na samitu u Bukureštu dan ranije dobiju pozivnicu u NATO.

Vezane vijesti

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika