10.04.2008. / 13:07

Autor: Berislav Jelinić

Pokušaj atentata

Pukanića i kćer čuva policija

Ivo Pukanić, predsjednik Uprave NCL Media Grupe, dobio je policijsku pratnju koja će se do daljnjega 24 sata dnevno brinuti o njegovoj sigurnosti, kao i o sigurnosti njegove malodobne kćeri. To se dogodilo svega nekoliko sati nakon što je Pukanić uspio izbjeći atentat ispred zgrade u kojoj živi, na adresi Ilica 109 u Zagrebu.

Pukaniću je nekoliko minuta prije ponoći na ulici prišao muškarac visok oko 195 cm i rekao mu da će ga ubiti. Pukanić je uspio izbjeći prvi hitac kojim ga je ubojica pokušao pogoditi u glavu, a potom se drugi metak zaglavio u cijevi. Pukanić je potom pucavši u zrak uspio otjerati napadača. Pukanić je policiji precizno opisao napadača.

Rekao je da nije bio maskiran, te da mu se prije pucanja obratio riječima:'Sad ću te ubiti!'. Predstavnici vrha policije i državnog odvjetništva tijekom jutra razgovarali su sa Pukanićem o tomu što se dogodilo. Policija je poduzela opsežnu kriminalističku obradu kako bi se što je ranije moguće pokušalo ući u trag počinitelju, pomagačima i naručiteljima Pukanićeve likvidacije.

Pukanić će se obratiti novinarima u 13.20, a tijekom dana još će boraviti i na policiji.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika