20.05.2008. / 17:59

Autor: Hrvoje Šimičević

Zaključak Povjerenstva

Liječnička komora: Liječnici nisu pogriješili u slučaju Mirjane Pukanić

Prema zaključku Povjerenstva, dr.Jasna Lulić, inače liječnica obitelji Pukanić, neće izaći pred Sud časti jer je u svojim postupcima opravdava činjenica što je dugogodišnja obiteljska liječnica i poznaje prirodu bolesti Mirjane Pukanić. Ocijenjeno je kako i drugi liječnici u ovom slučaju nisu prekršili pravilnik

Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore jučer je donijelo zaključak kako se protiv niti jednog liječnika koji je bio uključen u hospitalizaciju Mirjane Pukanić neće pokrenuti disciplinski postupak na Sudu časti.

Predsjednik Komore dr. Hrvoje Minig kazao je kako dr.Jasna Lulić, inače liječnica obitelji Pukanić, bez obzira što 'nije smjela napisati uputnicu bez pregleda ili razgovora s pacijenticom', neće izaći pred Sud časti jer je dobro poznavala prirodu bolesti svoje pacijentice, što je uvelike olakotna okolnost u cjelokupnom slučaju.

Također, u obrazloženju Povjerenstva stoji kako liječnica Hitne medicinske pomoći dr. Dunja Tomljenović, na temelju čije je uputnice Mirjana Pukanić odvedena u bolnicu, možda nije ispunila obrazac koji zakon propisuje, ali je s druge strane u opsežnom obrazloženju prisilne hospitalizacije napisala puno više podataka o cjelokupnim okolnostima, nego što to inače zahtijeva službeni obrazac.

Rad ravnateljice ravnateljica zagrebačke Hitne, dr. Slobodanke Keleuve te psihijatrice iz Vinogradske bolnice dr. Jelene Potkonjak, u ovom konkretnom slučaju ocijenjen je kao besprijekoran, kao i postupci psihijatara u bolnici Vrapče dr. Vlade Jukića, dr. Aleksandra Hercega i dr. Miroslava Haida. Cjelokupno izvješće Povjerenstva sutra će biti uručeno ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću.

Vezane vijesti

Na tijelu Mirjane Pukanić nema tragova nasilne smrti

Na tijelu Mirjane Pukanić nema tragova nasilne smrti

Mrtvo tijelo 49-godišnje Mirjane Pukanić, bivše žene pokojnog vlasnika Nacionala Ive Pukanića, pronašla je jučer oko 18 sati u stanu u Ilici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika