12.06.2008. / 23:26

Autor: Ivica Medo

Izjave igrača

"Svi koji su mislili da Hrvatska nema snagu večeras su se uvjerili u našu kvalitetu"

Nakon utakmice s Njemačkom u miks zoni klagenfurtskog stadiona hrvatski nogometaši izašli su pred novinare dosta kasnije od njemačkih. Očito se slavilo u svlačionici, ali nije nam bilo teško pričekati pobjednike nad
trostrukim svjetskim i europskim prvacima. Kapetan Niko Kovač podsjetio je kako su do prije neki dan mnogi sumnjali u
ovu hrvatsku reprezentaciju: "Svi koji su mislili da Hrvatska nema snagu večeras su se uvjerili u našu kvalitetu. Protiv Austrije nismo odigrali partiju za pamčenje zato što smo bili pod velikim pritiskom, glava nam je malo "štrajkala", strah nam je ušao u kosti, dok danas nismo imali ništa izgubiti, mogli smo slobodno igrati i pokazati kakvu imamo reprezentaciju."

Strijelac prvog pogotka, Darijo Srno, prije utakmice s Njemačkom nije postigao gol za reprezentaciju od susreta s Andorom u kvalifikacijama, ali je proradio u pravi trenutak: "Ne znam kako je to izgledalo s tribina, ali mislim da smo 70 posto utakmice držali pod svojom kontrolom. Spustili smo loptu na zemlju i igrali našu igru koju smo okrunili prvim pogotkom. To je promijenilo tijek utakmice. Bili smo svjesni da smo loše odigrali na bokovima protiv Austrije, pa smo na tome posebno radili pred utakmicu s Njemačkom. Dobro smo zatvorili Podolskog i Lahma, što je jedan od ključnih razloga naše pobjede. Nijemci nisu stvorili ni jednu šansu iz akcije, sve su to bili neki ubačaji iz vana."

Danijel Pranjić odlično je odigrao i na poziciji lijevog beka i lijevog veznog: "Naše najveće oružje je kad imamo loptu u svojim nogama, kad kontroliramo sredinu terena, a to smo upravo napravili protiv Nijemaca. U tom segmentu igre bili smo puno bolji nego protiv Austrije. Dobili smo ih pas igrom, nikako nisu mogli do lopte. Kad se tako igra onda je meni i
Ćorluki puno lakše igrati na boku." Ako Hrvatska bude prva u skupini igrat će sa Českom ili Turskom. Koga biste više voljeli? "Česku. Turci mi se čine nezgodniji. Ne pašu nam mali, brzi i tehnički potkovani igrači kakvi su Turci. Česi igraju na snagu, slično kao Nijemci. Mislim da nam takve momčadi više odgovaraju. Imat ćemo dobre šanse plasirati se u polufinale. Ne bih volio da budemo drugi i igramo s Portugalom. Njih treba izbjeći. Uz Nizozemce, oni po meni igraju najljepši nogomet na ovom prevenstvu. Zato trebamo sve učiniti kako bismo pobijedili Poljsku i zauzeli prvo mjesto u skupini."

Na Ivanu Klasniću se moglo primjetiti da je bio nezadovoljan što nije dobio priliku zaigrati: "Odigrali smo sjajnu partiju, atmosfera je bila veličanstvena. Žao mi je što nisam igrao, ovdje sam došao da igram."

Ponajbolji njemački nogometaš Miroslav Klose pokušao je objasniti zbog čega je "elf" izgubio: "Ušli smo u utakmicu previše opušteno, malo smo podcijenili Hrvate i to nam se osvetilo. Nismo bili dovoljno pokretljivi, igrali smo previše statično, a tako se ne može do dobrog rezultata. Na Euru nije dovoljno odigrati jednu dobru utakmicu da bi se prošlo dalje. U ponedjeljak protiv Austrije moramo odigrati puno bolje, pobijediti i plasirati se u drugi krug."

David Odonkor zamijenio je u drugom poluvremenu Marcella Jansena. Priznaje kako ga je Hrvatska iznenadila: "Previše smo se oslanjali na igru s visokim loptama, mislili smo da će to biti dovoljno. Hrvatska je igrala dosta defanzivno, čekala je svoju priliku iz kontre, a mi nismo bili dovoljno agresivni. Kad smo počeli igrati onako kako znamo, stvorili smo nekoliko izglednih prilika i mogli smo izjednačiti. Usprkos porazu od Hrvatske, siguran sam da ćemo proći dalje."

Vezane vijesti

Austrijska policija privela 560 navijača

Uoči završne utakmice Europskog prvenstva između Njemačke i Španjolske, Austrijanci su objavili niz zanimljivih podataka. Primjerice, na dosadašnjih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika