13.06.2008. / 18:58

Autor: Tanja Molvarec

Osijek

Lažnoj sutkinji godina i pol zatvora

Saša Kapetanović kažnjiva je djela počinila kao sudska zapisničarka na Prekršajnom sudu gdje se strankama predstavljala kao sutkinja te od njih primala i zadržavala novac kao kazne za njihove počinjene prekršaje

Nakon završene rasprave, Saša Kapetanović nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Osijeku osuđena na zatvorsku kaznu od godinu dana i šest mjeseci zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava i prijevare, piše Večernji list.

S obrazloženjem da je preniska i neprimjerena, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku u srijedu je podnijelo žalbu protiv presude što je potvrdila i njihova glasnogovornica Ivana Kolesarić. Saša Kapetanović kažnjiva je djela počinila kao sudska zapisničarka na Prekršajnom sudu gdje se strankama predstavljala kao sutkinja te od njih primala i zadržavala novac kao kazne za njihove počinjene prekršaje. Optužena je također iz prostorija Prekršajnog suda kući odnijela najmanje 47 spisa i tako onemogućila postupanje nadležnog suca, zbog čega su ti spisi otišli u zastaru.

Prije nekoliko dana donesena je ova presuda, a žalba Općinskog državnog odvjetništva na nju je podnesena prije dva dana. Sud je okrivljenici za sva kaznena djela utvrdio gotovo minimalnu zatvorsku kaznu.

Prema Kaznenom zakonu, Saša Kapetanović je mogla dobiti zatvorsku kaznu do pet godina zbog imovinske koristi koju je pribavila od stranaka kojima se lažno predstavljala.

Vezane vijesti

Ispražnjen Općinski kazneni sud u Zagrebu zbog dojave o bombi

Ispražnjen Općinski kazneni sud u Zagrebu zbog dojave o bombi

Nepoznata osoba dojavila je u srijedu oko podneva da je postavljena bomba u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, koji je odmah ispražnjen i u tijeku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika