08.07.2008. / 15:50

Autor: Katarina Zorić

PRIOPĆENJE

Rukometaši ogorčeni izjavama SDP-ovih saborskih zastupnika

Rukometaši u priopćenju ističu da najtrofejniji sport u Republici Hrvatskoj ne bi bio u mogućnosti postići takve rezultate bez adekvatnih ulaganja Države u razvoj mladih, poticanje vrhunskog sporta te ulaganja u sportske objekte

Hrvatski rukometni savez reagirao je danas priopćenjem na izjave saborskih zastupnika SDP-a Marije Lugarić, Daniela Mondekara i Gvozdena Flege koji su jučer rekli da su "rebalansom proračuna neopravdano povećana izdvajanja za šport u Državnom proračunu". Rukometaši u priopćenju ističu da najtrofejniji sport u Republici Hrvatskoj ne bi bio u mogućnosti postići takve rezultate bez adekvatnih ulaganja Države u razvoj mladih, poticanje vrhunskog sporta te ulaganja u sportske objekte.

"U trenutku kada naši sportaši postižu vrhunska sportska postignuća, od naših rukometaša koji su se više puta okitili olimpijskim i svjetskim odličjima te su najveći ambasadori športa i Republike Hrvatske, neprihvatljivo je da se takve izjave plasiraju u javnost. Potvrda vrijednosti hrvatskog športa i rukometa je i dobivanje organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se iduće godine održati u 6 hrvatskih gradova u kojima se grade višenamjenske dvorane koje će ostati kao trajna vrijednost na korist i dobrobit športa i društva u cjelini. Samo zahvaljujući razumijevanju i financijskoj potpori Vlade Republike Hrvatske ovaj i mnoge druge projekte uspjeli smo u potpunosti realizirati", navodi se u priopćenju.

Zar ljudi koji ovakvo što izjavljuju nisu i sami bili ponosni na naše uspjehe i uz stotine tisuća naših građana radovali se na njihovim veličanstvenim dočecima, pitaju se u Hrvatskom rukometnom savezu.

"Žalosno je da se uoči početka Olimpijskih igara na ovakav način umanjuje vrijednost športa i važnost ulaganja u šport, a s druge strane očekuje nastavak niza vrhunskih rezultata hrvatskih športaša", stoji u priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika