03.08.2008. / 11:23

Autor: Katarina Zorić

SINJ

Počela Alka

Na današnju Alku dolaze brojni visoki gosti i uzvanici, a među njima predsjednik Vlade, Sabora te druge osobe iz javnog odnosno političkog, vjerskog i sportskog života Hrvatske kao i neki veleposlanici drugih zemalja u Republici Hrvatskoj

Alkarski dan u Sinju je počeo pucanjem iz mačkula i budnicom gradske glazbe te misnim slavljem. Procesiju i svetu misu na tvrđavi Grad pred nekoliko stotina vjernika alkara i alkarskih momaka predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a nakon toga blagoslovio je novi kip Gospe Sinjske, rad akademskog kipara Jože Marinovića. Tako je počela velika sedmogodišnja priprema za obilježavanje 300. obljetnice čudesne obrane grada Sinja 1715. godine.

Na današnju Alku dolaze brojni visoki gosti i uzvanici, a među njima predsjednik Vlade, Sabora te druge osobe iz javnog odnosno političkog, vjerskog i sportskog života Hrvatske kao i neki veleposlanici drugih zemalja u Republici Hrvatskoj.

U 15.30 sati vojvoda Ivan Čikara obavit će prijem za sve goste i uzvanike među kojima je i izaslanik predsjednika Republike i pokrovitelja alke Stjepana Mesića general pukovnik Mladen Kruljac, a nakon toga slijedi smotra alkarske povorke koja će potom ulicama grada otići put trkališta i od 17 sati počet će nadmetanje za slavodobitnika 293. alke.

Vezane vijesti

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Josipović, Bebić i Kosor na alkarskom prijemu

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranke Kosor uoči današnje 296. Sinjske alke,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika