22.08.2008. / 09:04

Autor: Marko Biočina

Gusarski napad

Nepoznat identitet Hrvata otetih u Somaliji

Za sada nema nikakvih novih vijesti o dvojici Hrvata člana posade japanskog tankera MT Irene koji su oteli gusari u Adenskom zaljevu, u blizini Jemena. Tanker je pod panamskom zastavom putovao prema Indiji iz Francuske kroz Adenski zaljev.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija saopćili su kako nema službenih podataka o o tome da su se na brodu uistinu nalazili hrvatski državljani, no prema podacima Hrvatskog sindikata pomoraca na otetom tankeru nalazila su se čak tri Hrvata. Ipak, identitet otetih još nije utvrđen.

Inače, prema informacijama Istočnoafričkog programa za pomoć pomorcima osim Hrvata na brodu se nalazi 16 Filipinaca i 2 Rusa.

Područje na kojem je otet japanski tanker poznato je po otmicama brodova, a često se događa da gusari otmu i više brodova u istom danu. Tako je tamo jučer tet i jedan iranski teretni brod, a dan ranije malezijski tanker sa 39 članova posade.

Osim što još ne postoje informacije o identitetu otetih hrvatskih državljana, još uvijek nema ni konkretnih informacija o otmičarima. Pretpostavlja se kako se radi o jednoj od brojnih piratskih skupina koj radi materijalne koristi napadaju brodove u vodama u okolici Somalije.

Vezane vijesti

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika