24.08.2008. / 12:03

Autor: Katarina Zorić

Jaka kiša i tuča

Nevrijeme u Zagorju i Osijeku

Na nekoliko kuća oštećeni su krovovi, a vjetar je porušio drveće koje su vatrogasci sklanjali s prometnica i odvodnih kanala. Loše vrijeme ostavilo je traga i u Đurmancu, Pregradi i Krapini, a poplavljeno je i više kuća i gospodarskih objekata

Jako nevrijeme sinoć je ponovno zahvatilo područje Zagorja. Županijski centar 112 u Krapini izvjestio je da je nevrijeme pratila obilna kiša, ponegdje s tučom, a na mahove i olujnim vjetrom. Najviše su stradala sela na granici sa Slovenijom: Piršlin, Poredje i Donje Brezje u općini Hum na Sutli.

Na nekoliko kuća oštećeni su krovovi, a vjetar je porušio drveće koje su vatrogasci sklanjali s prometnica i odvodnih kanala. Loše vrijeme ostavilo je traga i u Đurmancu, Pregradi i Krapini, a poplavljeno je i više kuća i gospodarskih objekata. U Krapini je poplavljeno nekoliko kuća te dva ugostiteljska objekta u središtu.

Zagorje je nevrijeme zahvatilo i prošlog tjedna kada je počinjena šteta procijenjena na 15,5 milijuna kuna.                 

Nevrijeme i u OsijekuOlujno nevrijeme s kišom, vjetrom i ledom sinoć je zahvatilo i osječko područje. Oštećeno je deset automobila na koje su pale grane s drveća, a oštećena su i krovišta na dva stambena objekta u Osijeku, izvijetila je danas PU Osječko-baranjska. U obližnjem Sarvašu snažan vjetar oštetio je krovišta na 15-tak stambenih objekata, a u Osijeku su srušena i dva rasvjetna stupa.

Uslijed udara groma došlo je do požara na pomoćnim prostorijama Kristove pentakosne crkve u Belišću. Dva drveta pala su na cestu u Jablanoj ulici u LIvani kod Osijeka, izvijestili su u Županijskom centru 112. Snažna kiša i olujno nevrijeme osječko je područje sinoć pogodilo u dva navrata, oko 22 sata, te ponovno oko 23,30 sati. O štetama na poljoprivrednim usjevima, posebno voću za sada nema podataka, jer se još uvijek utvrđuju na terenu.

Vezane vijesti

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

U nesreći koja se dogodila večeras u Vinkovcima, kada je jak vjetar slomio i srušio konstrukciju tzv. balona na sportskom terenu, poginuo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika