29.08.2008. / 17:24

Autor: Sandra Županić

Prodaja Zagrepčanke

IGH nudi najbolju cijenu od 45 milijuna eura

Danas su otvorene ponude za prodaju polovice Zagrepčanke, a pristigle su četiri ponude, od kojih je jedna proglašena nevažećom

Tvrtka Institut građevinarstva Hrvatske ponudio je najbolju cijenu od 45, 620 milijuna eura za idealnu polovicu zemljišta Zagrepčanke, koja je trenutno u vlasništvu Zagrebačkog holdinga. Naime, danas su otvorene ponude za prodaju polovice Zagrepčanke, a Povjerenstvo za prodaju Zagrepčanke zaprimilo je četiri ponude.

Najbolju ponuda od 45,620 milijuna eura dao je IGH, Ingra je ponudila 41, 250 milijuna eura i 36, 200 milijuna eura ponudila je tvrtka United Europa ulaganja. Četvrta ponuda tvrtke HB Reavis Central and Eastern Europe proglašena je nevažećom jer se odnosila na cijelu površinu Zagrepčanke, a ne na polovicu kako je traženo u natječaju. Tko će biti konačni kupac Holding će odlučiti najkasnije do 12. rujna.

Predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović rekao je da je natječajnu dokumentaciju za kupnju polovice Zagrepčanke preuzelo 11 tvrtki: "Nismo radili detaljne analize ponuda nego smo ih samo otvorili i pogledali ispunjavaju li sve uvjete. Tvrtka koja kupi polovicu Zagrepčanke i Holding bit će jednakopravni suvlasnici.

Ako sve tvrtke u potpunost ispunjavaju uvjete natječaja zemljište će biti prodano najboljem ponuđaču. Svi su ponuđači morali uplatiti 10 posto vrijednosti nekretnine kao polog." Zagreb je nakon mnogo zavrzlama kupio zemljište Zagrepčanke za 113 milijuna kuna, a početkom ove godine Zagreb zemljište prodaje Holdingu za 251,5 milijuna kuna.     

Vezane vijesti

Slovaci kupuju Zagrepčanku

Slovaci kupuju Zagrepčanku

JEDINI KOJI JE zainteresiran za kupnju 100 tisuća četvornih metara bivše tvornice mesa Zagrepčanka u Zagrebu je slovački nekretninski fond i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika