08.09.2008. / 18:17

Autor: Nina Tomljanović

Pristupanje Hrvatske EU

Mimica s moldavskim dužnosnikom Ostalepom

Potpredsjednik sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica danas je razgovarao sa zamjenikom moldavskog ministra vanjskih poslova i europskih integracija Valeriuamom Ostalepaom, kojeg je upoznao sa strukturom i načinom rada saborskog Odbora za europske integracije i ulogom Nacionalnog odbora u pregovaračkom procesu, priopćeno je iz Sabora.

Ostalep je istaknuo da je važno ustrajati na započetim reformama i dovršiti primjenu europskih pravnih stečevina (acquis communautaire), dodavši kako je nužno poboljšati komunikaciju prema građanima kako bi dobili sve potrebne informacije o značenju ulaska Hrvatske u EU.

Mimica je kazao da Hrvatska do kraja francuskog predsjedanja EU želi otvoriti sva preostala pregovaračka poglavlja.

Na novinarsko pitanje o primjeni donesenih zakona Mimica je rekao da raste svijest o potrebi povećavanja uloge parlamenta u tom procesu.

U priopćenju sabora piše da je Moldavski ministar predstavio vanjskopolitička stajališta svoje zemlje i naglasio njezinu čvrstu europsku orijentaciju.

Zamolio je za potporu Hrvatske na tom putu, posebno u razmjeni iskustava iz pretpristupnog razdoblja, dodaje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Mimica s povjerenicima EK-a o neumskom koridoru

Mimica s povjerenicima EK-a o neumskom koridoru

Potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica razgovarao je u utorak u Bruxellesu s dvoje povjerenika Europske komisije o tome kako uskladiti sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika