24.09.2008. / 09:57

Autor: Marko Biočina

Nepravilnosti

Letica donirao proračunski novac sam sebi

Nakon što je jučer objavljeno kako je predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora i bivši saborski zastupnik Ivo Banac za vrijeme svog saborskog mandata nesavjesno raspolagao s novcem iz državnog proračuna i sam sebi iznajmio stan, danas su javnosti otkrivene i sumnjive transakcije još jednog nezavisnog saborskog zastupnika, Slavena Letice.

Tako je Državna revizija otkrila kako je je Letica donirao 316 tisuća kuna proračunskog novca nevladinoj udruzi " Neovisni zastupnik". Čelnik te udruge je sam Letica, a udruga je registrirana na njegovoj kućnoj adresi. Ipak, Letica ne vidi ništa sporno u tome što je sam sebi donirao novac poreznih obveznika: "Te novce samo ionako ja dobio! Smatrao sam da ih je najtransparentnije potrošiti preko udruge", rekao je Letica i naglasio kako svoju predizbornu kampanju nije vodio sa, već je to radio tajnik spomenute udruge Velimir Milaković.

Državna revizija utvrdila je kako postoje nepravilnosti i kod načina na koji je Letica potrošio daljnjih 394 tisuća kuna koje je dobio iz proračuna. Naime, Letica nije revizorima ispostavio račune kojima bi mogao dokazati da je novac potrošio namjenski. Bivši saborski zastupnik pak tvrdi ako to nije ni mogao učiniti jer nije imao profesionalnog knjigovođu: "Istina je da revizorima nisam dostavio račune, pa za to bih trebao imati profesionalnog knjigovođu kojega nisam imao".

Ipak, bez obzira na uočene nepravilnosti revizori su Letici dodijelili uvjetnu prolaznu ocjenu, tako da je izvjesno kako bivši saborski zastupnik neće snositi nikakve sankcije.

Vezane vijesti

Recesijski paraziti: Slaven Letica za tisuću kuna prodaje titule heroja...

Recesijski paraziti: Slaven Letica za tisuću kuna prodaje titule heroja recesije

Nakon što je Slaven Letica nedavno predstavio internetsku stranicu na kojoj hrvatske tvrtke dijeli u različite kategorije: žrtva, pravednik, profiter… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika