29.09.2008. / 11:21

Autor: Petra Horvat

Akcija Index

Odgođeno saslušanje Deše Mlikotin-Tomić

U pritvoru je zadržano 27 osumnjičenih, a Deša Mlikotin-Tomić, čije je saslušanje odgođeno zbog bolesti, brani se sa slobode

Saslušanje Deše Mlikotin-Tomić, profesorice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i predsjednice saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je trebalo biti održano danas pred istražnim sudom zagrebačkog Županijskog suda, odgođeno je zbog zdravstvenih tegoba osumnjičene.

Profesorica je pod sumnjom USKOK-a da je zlorabila položaj, pustivši na ispitu dvojicu studenata koji su posrednicima platili ispite. Jadranka Sloković, odvjetnica osumnjičene profesorice, javila je da se Deša Mlikotin-tomić neće danas u 12 sati pojaviti pred sudom, te da će svoj nedolazak naknadno opravdati liječničkim doznakama.

Novo će ročište istražna sutkinja Vanda Senta naknadno zakazati, a tada bi se Deša Mlikotin-Tomić trebala očitovati o USKOK-ovim optužbama. Profesoricu se sumnjiči da je u dva navrata iskoristila svoj položaj.

Prvi puta kada je, na traženje izvanrednog profesora J.G., studentu upisala ocjenu "dovoljan" iako ga nije ni vidjela, a index s upisanom ocjenom je ostavila na oglasnoj ploči.

Drugi puta je navodno jedan student predao novac posredniku M.L., nakon čega je osumnjičenica, nakon posredovanja drugih profesora, studentu upisala ocjenu "dovoljan", budući da se pozvao na poznanstvo s redovitom profesoricom M.Š.

Optužena profesorica je među 67 osumnjičenih za korupciju na zagrebačkom Sveučilištu, protiv kojih je prije tjedan dana pokrenuta USKOK-ova antikorupcijska istraga u akciji Index.

Vezane vijesti

Privođenja zbog ubijanja Kamenskog?

Privođenja zbog ubijanja Kamenskog?

U zajedničkoj akciji policije i Uskoka privedeno je desetak osoba u sklopu istrage oko tvrtke Dalta odnosno finacijskih poslova Miroslava Kutle,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika