30.09.2008. / 15:08

Autor: Katarina Zorić

Bez straha

Šuker: Hrvatski financijski i bankovni sustav stabilni

Izvješće HNB-a pokazuje da je poslovanje hrvatskih banaka za prvih šest mjeseci ove godine izuzetno dobro, kaže Šuker i napominje da je to rezultat konzistentne politike Vlade RH i monetarne politike središnje banke

Ministar financija Ivan Šuker istaknuo je danas da je hrvatski financijski sektor izuzetno stabilan te da je bankovni sektor trenutno jedan od najstabilnijih u Europi. "Nažalost, događa se da se globalna kriza, prvenstveno američka, prelila na europsko tlo, ali hrvatski je financijski sektor izuzetno stabilan, a hrvatski bankovni sektor je u ovom trenutku sigurno jedan od najstabilnijih u Europi", rekao je Šuker.

Izvješće HNB-a pokazuje da je poslovanje hrvatskih banaka za prvih šest mjeseci ove godine izuzetno dobro, kaže Šuker i napominje da je to rezultat konzistentne politike Vlade RH i monetarne politike središnje banke.

Napomenuo je i da su vođeni razgovori s inozemnim bankama u čijem su vlasništvu neke od hrvatskih banaka, "interesirajući se kakvi su njihovi ulozi u nekim od propalih svjetskih banaka i od njih smo također dobili jamstvo da je u ovom trenutku i kod njih stabilna i čvrsta situacija".

"Ovo što se događa na Zagrebačkoj burzi posljedica je samo nečega što se događa u cijelom svijetu i nemoguće je da se to ne osjeti i na našoj burzi", rekao je Šuker.

Ministar financija očekuje da će američki Kongres uskoro ipak donijeti neku odluku o pomoći tamošnjem financijskom sustavu.

Vezane vijesti

Troškovi pogreba bankarskim grobarima

Troškovi pogreba bankarskim grobarima

Europska komisija je u srijedu predstavila prijedloge za uspostavu europskog okvira za sprječavanje i rješavanje bankovnih kriza, kako bi se porezne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika