01.10.2008. / 15:04

Autor: Hrvoje Šimičević

Međunarodni natječaj

IGH gradi novu Zračnu luku Zagreb

Direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković najavio je da bi novi putnički terminal mogao bi koštati između 280 do 300 milijuna eura, a trebao bi biti gotov do kraja 2011. godine.

Na međunarodnom natječaju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb, pobijedio je Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) i arhitekti Neidhardt i Kincl. Na natječaj se prijavilo 17 arhitektonskih timova, iz 7 svjetskih zemalja, a nagrađeni rad, kojeg je odabrao međunarodni ocjenjivački sud, dobiti će i 50.000 eura.

Po objavi pobjedničkog rada, predsjednik ocjenjivačkog suda i predstavnik Vlade RH Jerko Rošin, izrazio je zadovoljstvo što su se na natječaj javili svjetski poznati arhitekti, kao što su britanski arhitekti Norman Foster i Zaha Hadid. Kako je najavio direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković, novi putnički terminal mogao bi koštati između 280 do 300 milijuna eura, a trebao bi biti gotov do kraja 2011. godine. Rošin je istaknuo kako će radovi biti prezentirani javnosti, 'što onda otvara mogućnost da se oni i komentiraju'.

Vezane vijesti

Radiću u Upravi

Radiću u Upravi

Tvrtka IGH na jesen će ponovo promijeniti vlasničku strukturu, jer će uslijediti još jedna dokapitalizacija nakon što je ovog mjeseca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika