06.10.2008. / 23:44

Autor: Katarina Zorić

Reakcije

Milanović: Sanader treba otići

Predsjednik Stipe Mesić je s Konferencije o svjetskoj politici, koja je započela u francuskom Evianu, poručio da hitno saziva sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jer to, kako je rekao, zahtijeva situacija

Ubojstvo Ivane Hodak i smjene u političkom vrhu koje su uslijedile nakon toga izazvale su niz reakcija. Šef SDP-a Zoran Milanović smatra da su smjene došle prekasno. „Jedini koji treba otići je Ivo Sanader. Prije pet dana Sanader je tvrdio da je sve u redu, a sada se pokazala sva bijeda HDZ-ove kadrovske politike“, rekao je Milanović.

Predsjednik Stipe Mesić je s Konferencije o svjetskoj politici, koja je započela u francuskom Evianu, poručio da hitno saziva sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jer to, kako je rekao, zahtijeva situacija.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić smatra da je ubojstvo Ivane Hodak mafijaška egzekucija. Kaže da taj čin pokazuje kako hrvatska mafija ne drži do pravila koja inače vrijede u tim krugovima, a to je da se obitelj ne dira. „Ovo je još jedan dokaz da je sigurnosno stanje u društvu dramatično i ključno je da se to prestane gurati pod tepih“, rekao je Ostojić. On smatra da je odgovoran bivši ministar Rončević koji je pokušao prikazati situaciju kao da se u zemlji ne događa ništa ozbiljno.

Politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je važno dopustiti policiji odradi svoj posao bez upletanja politike. „Kad se utvrde okolnosti ubojstva potrebno je otvoriti političku, sociološku, psihološku raspravu o stanju u društvu. Zabrinjava što, ako je mlada odvjetnica ubijena zbog posla svoga oca, to znači da se svaki prolaznik može naći usred nekog mafijaškog obračuna na ulici“, rekao je Puhovski.

Predsjednica Nacionalog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesna Pusić smatra da će to ubojstvo izazvati zanimanje u Bruxellesu, ali ipak smatra da je riječ o unutrašnjoj stvari Hrvatske. „Više se ne smije žmiriti jer činjenica je da nam ne funkcioniraju dobro ni MUP, policija, sudstvo“, istaknula je Vesna Pusić.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika