08.10.2008. / 11:36

Autor: Katarina Zorić

Slaba potražnja zbog krize tržišta

BMW i Opel obustavljaju proizvodnju

Proizvođač luksuznih vozila BMW najavio je da će zaustaviti proizvodnju u svojoj tvornici u Leipzigu na četiri dana u posljednjem tjednu listopada. Proizvodnja će tako biti smanjena za 2.800 vozila

Dva velika njemačka proizvođača automobila BMW i Opel privremeno će obustaviti proizvodnju u gotovo svim tvornicama zbog pada potražnje za novim automobilima. Kako je objašnjeno, pad potražnje prouzročila je kriza na međunarodnim tržištima kredita.

Proizvođač luksuznih vozila BMW najavio je da će zaustaviti proizvodnju u svojoj tvornici u Leipzigu na četiri dana u posljednjem tjednu listopada. Proizvodnja će tako biti smanjena za 2.800 vozila.

Opel će zaustaviti proizvodnju u gotovo svim svojim europskim tvornicama najdulje na tri tjedana, počevši od 13. listopada. Budući da će se do kraja ove godine smanjiti proizvodnje vozila za 40.000, očekuje se da će tim potezom biti pogođeno oko 6.800 radnika.

Izvan Njemačke predviđeno je privremeno zatvaranje Opelovih tvornica u Poljskoj, Velikoj Britaniji i Španjolskoj.

"Financijska kriza dovela je do toga da su ljudi u Europi postali suzdržaniji pri kupnji vozila", rekao je glasnogovornik Opela. Izjavio je da neće biti otkaza, ali da će radnici u tvornicama gdje je obustavljena proizvodnja dobiti manje plaće.

Vezane vijesti

Repriziranje bankarskog debakla

Repriziranje bankarskog debakla

J.P. Morgan Chase & Co., najveća banka u SAD-u, čiji je izvršni direktor Jamie Dimon bio na čelu rata Wall Streeta protiv regulacije, objavila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika