09.10.2008. / 11:35

Autor: Katarina Zorić

Prekid rada zbog ubojstva Ivane Hodak

Odvjetnici sutra prosvjeduju

Kako je najavljeno, prosvjed će se održati u vremenu od 12 do 13 sati. Komora je uputila poziv svim odvjetnicima i odvjetničkim vježbenicima da u tih sat vremena prekinu rad u znak mirnog prosvjeda protiv porasta nasilja u posljednje vrijeme

Hrvatska odvjetnička komora organizira sutra mirni prosvjed u povodu brutalnog ubojstva mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak.

Kako je najavljeno, prosvjed će se održati u vremenu od 12 do 13 sati. Komora je uputila poziv svim odvjetnicima i odvjetničkim vježbenicima da u tih sat vremena prekinu rad u znak mirnog rosvjeda protiv porasta nasilja u posljednje vrijeme.

Sutra u podne bit će održana i komemoracija za Ivanu Hodak u velikoj dvorani Hrvatske odvjetničke komore.

Hrvatski odvjetnici i odvjetnički vježbenici potreseni su ubojstvom mlade kolegice. Podsjetimo, u svom priopćenju su istaknuli da takav zločinački čin nema i ne može imati bilo kakvog opravdanja, a koji najviše govori o društvu u kojemu se zločin dogodio.

"Zločin koji je počinjen nije samo zločin prema našoj mladoj prijateljici i kolegici Ivani, prema njezinim roditeljima, već je to zločin i prema odvjetništvu u cjelini, prema pravnoj državi, prema svim građanima naše domovine", navodi se u priopćenju Komore.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika