01.11.2008. / 20:40

Autor: Hrvoje Šimičević

Dvojica u bijegu

Jedan od atentatora na Pukanića bivši Legijin specijalac

42-godišnji Milovanović je bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije, a osječki Županijski sud za njim je raspisao tjeralicu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Akcija Balkan Express provedena je u suradnji sa Srbijom i BiH, a osim uhićenika, zaplijenjena je velika količina oružja, mobitela i SIM kartica. Policija traga za još dvoje osumnjičenih za umiješanost u atentat, a navodno se radi o Borisu Guduriću i Željku Milovanoviću. 42-godišnji Milovanović je bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije, a osječki Županijski sud za njim je raspisao tjeralicu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Radi se o jednom od najopasnijih kriminalaca u regiji, koji iza sebe ima veliki broj teških kaznenih djela. Naime, za njim je raspisana i Interpolova tjeralica, a pobjegao je policajcima nakon što je uhićen zbog višemilijunske pljačke Delta banke u Beogradu 2003. godine. Drugi put je uspio pobjeći nakon što ga je policija uhitila zbog pljačke transporta novca namijenjenog pošti u Beočinu. Milovanović je tada ranjen u genitalije, ali je uspio prijeći u Bosnu, gdje se predstavljao kao Stjepan iz Osijeka. Liječnici su shvatili da se radi o posljedici ranjavanja vatrenim oružjem, pa su provjerili njegov identitet i policija BiH ga ponovno uhićuje.

Taj je put pobjegao iz zatvora u Kuli. Za njim također tragaju i sudovi iz Beograda, Novog Sada i Subotice, zbog niza kaznenih djela, poput ubojstava, otmica ili pak pljački. Gudurić, koji ima  hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, potječe iz sličnog kriminalnog miljea. Bio je član kriminalne skupine osumnjičenika kojima se stavlja na teret da su prije nekoliko godina pljačkali po Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Srbobranu.

Fokus im je tada bio na orobljavanju kladionica ili pak benzinskih crpki, a u njihovoj skupini navodno su bili i bivši pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz Hrvatske. "Veliki posao je pred nama i treba utvrditi razne okolnosti za razna kaznena djela", kazao je danas glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika