01.11.2008. / 11:34

Autor: Hrvoje Šimičević

Ubojstvo Ive Pukanića

Hadžić na dan atentata bio s Matanićima i Mafalanijem

List 'Oslobođenje' prenio je pak neslužbenu informaciju da je Hadžić tijekom ispitivanja potvrdio kako je doista bio u Zagrebu na dan atentata, iznijevši navodno pritom i alibi koji bi trebao ukazati da s Pukanićevim ubojstvom nema veze

Elvis Hadžić iz Velike Kladuše, koji je u četvrtak uhićen pod sumnjom da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, bio je povezan s također uhićenim bratićima Matanić i Amirom Mafalanijem a na dan atentata je s njima bio u Zagrebu, tvrde u subotu sarajevski dnevni listovi. Naime, prema pisanju 'Dnevnog avaza', koji se u današnjem izdanju pozvao na izvore iz Tužiteljstva Unsko-sanske županije, postoje dokazi da je Hadžić viđen u društvu sa trojicom sumnjivaca.

List 'Oslobođenje' prenio je pak neslužbenu informaciju da je Hadžić tijekom ispitivanja potvrdio kako je doista bio u Zagrebu na dan atentata, iznijevši navodno pritom i alibi koji bi trebao ukazati da s Pukanićevim ubojstvom nema veze. Husein Huzejrović, bihaćki tužitelj koji vodi istragu istaknuo je kako bi prema dokazima koji su mu dostavljeni, Hadžić mogao biti povezan s pojedincima koji su sudjelovali u atentatu, što je bio temeljni povod da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Hadžić je jedno vrijeme služio kao vojnik u Legiji stranaca, u razdoblju od 1989. do 1992. godine, a tamošnji mediji predpostavljaju da bi to mogla biti poveznica između njega i vođe tzv. Zemunskog klana Milorada Lukovića. Podsjetimo, Hadžić, koji je navodno policiji otprije poznat kao trgovac ljudima te po suradnji sa mafijom iz Srbije, uhićen je prije dva dana tijekom akcije pripadnika Federalne uprave policije BiH. Nakon pretresa njegovog stana, policija je pronašla eksploziv, te je također prisluškivanjem utvrđeno da je Hadžić kontaktirao sa pojedincima bliskim Robertu Mataniću, koji se sumnjiči da je sudjelovao u atentatu.

Od Hadžićevog uhićenja, njega se neslužbeno dovodilo u vezu s fotorobota, što je blisko jednoj od pretpostavki, prema kojoj je izravni počinitelj nakon atentata pobjegao u BiH. Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić nije želio govoriti o uhićenju, ali je rekao kako Obavještajno-sigurnosna agencija BiH surađuje s hrvatskim vlastima na rješavanju Pukanićeva ubojstva.Također je naglasio da Federalna policija BiH svakodnevno razmjenjuje informacije s MUP-om Hrvatske, koji će, kako je dogovoreno, izlaziti u javnost s detaljnijim podacima o rezultatima istrage.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika