06.11.2008. / 18:50

Autor: Katarina Zorić

Sastanak u Banjoj Luci

Ravnatelji policija u regiji žele bolju suradnju

Vladimir Faber, vršitelj dužnosti ravnatelja policije Republike Hrvatske u s kolegama iz Federacije BiH i Republike Srpske razgovarao je o prekograničnoj suradnji

Ravnatelji policija Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sastali su se danas u Banjoj Luci, a povod sastanku bila je  analiza suradnje triju policija u razrješenju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića. Osim počinitelja iz Hrvatske, u taj su zločin umješani i državljani susjednih zemalja  i stoga je neophodna prekogranična suradnja policija.

Vladimir Faber, privremeni glavni ravnatelj policije Republike Hrvatske u s kolegama iz Federacije BiH i Republike Srpske razgovarao je o prekograničnoj suradnji. Razgovarali su o usklađivanju aktivnosti te zaključili da ukupnu suradnju triju policija treba unaprijediti, priopćio je hrvatski MUP.

Dogovoreno je održavanje sastanaka šefova policije RH, FBiH i RS svaka dva mjeseca. Njima će se priključiti i direktor policije Republike Srbije, navodi se u priopćenju te dodaje da je cilj jačati suradnju u borbi protiv organiziranog kriminaliteta, korupcije, ilegalnih migracija i drugih oblika prekograničnog kriminaliteta.

Hrvatska strana potaknula je pitanje razmjene policijskih časnika za vezu, a što će se riješiti bilateralnim razgovorima zainteresiranih strana.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika