15.11.2008. / 15:04

Autor: Katarina Zorić

MUP demantira beogradske medije

Matanićev iskaz nije proslijeđen policiji Republike Srpske

Press je objavio kako je Milovanović planirao i ubiti Dejana Milenkovića Bagzija, što je hrvatskoj policiji rekao Robert Matanić koji je uhićen zbog sudjelovanja u ubojstvu Pukanića. Hrvatska policija je, kako saznaje Press online, ovu informaciju dostavila srpskoj policiji, koja ovih dana u najstrožoj tajnosti pojačava mjere osiguranja oko Bagzija

Tvrdnje beogradskog portala Press online da je Željko Milovanović, glavni osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića, planirao atentat na Dejana Milenkovića Bagzija, jednog od svjedoka u procesu za likvidaciju Zorana Đinđića, demantirao je hrvatski MUP. Večernji list piše kako je demantirana informacija da je hrvatska policija proslijedila iskaz Roberta Matanića policiji Republike Srpske.

Press je objavio kako je Milovanović planirao i ubiti Dejana Milenkovića Bagzija, što je hrvatskoj policiji rekao Robert Matanić koji je uhićen zbog sudjelovanja u ubojstvu Pukanića. Hrvatska policija je, kako saznaje Press online, ovu informaciju dostavila srpskoj policiji, koja ovih dana u najstrožoj tajnosti pojačava mjere osiguranja oko Bagzija.

Prema riječima Matanića, Milovanović je po nalogu iz Beograda, trebao ubiti Bagzija na gotovo jednak način kao i Pukanića. Mafijaši su provalili tajno skrovište u kojem policija čuva Milenkovića i planirali su nedaleko od tog objekta, na putu, postaviti automobil pun eksploziva, koji bi digli u zrak kada bi naišao Bagzi sa pratnjom.  

Sugovornik Press-a iz vrha policije kaže da je Matanić rekao kako ne zna tko je naručitelj Bagzijeve likvidacije, ali da je jednom prilikom čuo da su to 'ljudi Milorada Ulemeka Legije'.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika