21.11.2008. / 20:06

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Robert Matanić svjedočio u dva postupka

Matanić je svjedočio u predistražnom postupku protiv Svetozara Đurovića i Milenka Kuzmanovića, koji su Mataniću, njegovom bratiću Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju trebali pomoći u bijegu

Robert Matanić, jedan od atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića, danas je na Županijskom sudu svjedočio u dva postupka. Matanić je na sud doveden iz Remetinca kako bi svjedočio u predistražnom postupku protiv Svetozara Đurovića i Milenka Kuzmanovića, koji su Mataniću, njegovom bratiću Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju trebali pomoći u bijegu.

Pokušali su pobjeći u Srbiju, no 29. listopada su uhićeni na benzinskoj postaji u blizini srpsko-hrvatske granice.
Kako je rekao glasnogovornik suda, Matanić je svjedočio i o Velimiru Žaku koji je njegovoj skupini nabavio ukradeni auto za motrenje Pukanićevog kretanja.

Žak je automobil dostavno vozilo Opel Corsu oblijepljeno reklamama za iznajmlivanje aparata za kavu ukrao Zdenku H.
Policija je ukradeno vozilo pronašla 30. listopada u blizini stana predsjednika Mesića i stana Mirjane Pukanić koji su motrili. Automobil je tamo ostavljen nešto prije atentata, a tragovi koji su pronađeni u automobilu pomogli su policiji.

Žak navodno nije surađivao s policijom, a rezultati poligrafa i dijela iskaza matanićeve ekipe upućivali su na to da ima indirektne informacije o atentatu. Policija ga je prijavila za provalu i krađu vozila.

Novosadska policija jučer je uhitila Dušana Dimitrova, bliskog suradnika Bojana Gudurića osumnjičenog za umješanost u atentat Ive Pukanića i Nike Franjića.

Gudurić, koji je još u bijegu, i Dimitrov bili su optuženi kao pripadnici deseteročlane skupine koja je pljačkala po Vojvodini. Za njim je bila raspisana tjeralica jer je u odsudstvu osuđen na osam godina zatvora zbog više teških razbojstava, a sada je uhićen zbog planiranja nove pljačke.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika