03.12.2008. / 17:42

Autor: Petra Horvat

BiH

Ministar sigurnosti optužio policiju RS-a za Milovanovićev bijeg

'Čađi bi bilo bolje da njegova policija uhiti Željka Milovanovića', rekao je Sadović

Tarik Fadović, ministar sigurnosti BiH, optužio je policiju Republike Srpske da je dopustila bijeg Željka Milovanovića, glavnog osumnjičenika u slučaju likvidacije Ive Pukanića.

Sadović je u pisanoj izjavi naveo kako je Milovanović policiji RS-a pobjegao ispred nosa, iako su znali da živi u RS i da su za njim raspisane brojne tjeralice.

Ujedino je odgovorio na optužbu ministra unutarnjih poslova Stanislava Čađe, koji je ranije rekao da Sadović ne radi dobro svoj posao, te da zanemaruje opasnosti koje prijete BiH od terorizma. "Čađi bi bilo bolje da njegova policija uhiti Željka Milovanovića", rekao je Sadović.

Ministru policije RS-a je poručio kako bi se morao pozabaviti i brojnim kažnjivim djelima za koja su odgovorni pripadnici entitetske policije, uključivo zloporabu osobnih prava i krađu identiteta kojom se pokušava osigurati zaštita kriminalcima iz Srbije.

Osumnjičeni Željko Milovanović pobjegao je pred policijskom potjerom iz kuće u Doboju u kojoj je živio. Prema nagađanjima, i dalje se skriva negdje u BiH, vjerojatno u RS-u.

Vezane vijesti

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika