20.12.2008. / 14:59

Autor: Branimir Lozej

Spust u Val Gardeni

Walchhofer je ponovio prošlosezonsko prvo mjesto u spustu Val Gardene

Hrvatski su skijaši u danjašnjem spustu ostali na začelju, najbolji Hrvat bio je Ivica Kostelić koji je završio tek na 51. mjestu. Naime, spust na talijanskom skijalištu Val Gardena završilo je 56 skijaša

Michael Walchhofer pobjednik je spusta u Val gardeni, trenutno se nalazi na petom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupaMichael Walchhofer pobjednik je spusta u Val gardeni, trenutno se nalazi na petom mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupaAustrijanac Michael Walchhofer ponovio je prošlogodišnji uspijeh u spustu u Val Gardeni, bio je prvi ispred Amerikanca Bode Millera koji je za njim zaostao 0,38 sekundi. Walchhoferu je ovo prva ovosezonska pobijeda u spustu koja mu je omogućila da prestigne petog u ukupnom poretku kupa Didiera Cuchea. Ovaj je švicarski skijaš spust u Val Gardeni završio tek na desetom mjestu.

Treće je mjesto zauzeo Kanađanin Manuel Oseborne-Paradis, kojemu je ovo najbolji rezultat sezone. Pobjednik spusta u Beaver Creeku i trenutno prvi u ukupnom poretku skijaša, Aksel Lund Svindal završio je tek na 34. mjsetu. Ovaj je Norvežanin bio najveći favorti na današnjem slalomu, ali je od početka utrke imao vrlo velik zaostatak.

Hrvatski skijaši Ivaica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim te Tin Široki u spustu Val Gardene završili su tek 51., odnosno 53. i 55. Naime, današnji je spust uspijelo završiti samo 56 skijaša, što pokazuje koliko su loši bili Hrvati. Široki je jedini hrvatski skijaš koji još nije uspio osvojiti bodove u utrkama Svjetskog kupa.

Spust u Val Gardeni:
1. Michael Walchhofer (AUT) 1:50.57
2. Bode Miller (SAD) +0.38
3. Manuel Osborne-Paradis (KAN) +0.54
4. Marco Sullivan (SAD) +0.68
5. Erik Guay (KAN) +0.76
...
51. Ivica Kostelić (HRV) +4.86
...
53. Tin Široki (HRV) +5.42
...
55. Natko Zrnčić - Dim (HRV) +6.2

Ukupan poredak skijaša Svjetskog kupa:
1. Aksel Lund Svindal (NOR) 398
2. Carlo Janka (ŠVI) 315
3. Benjamin Raich (AUT) 297
4. Didier Defago (ŠVI) 291
5. Michael Walchhofer (AUT) 290
...
19. Ivica Kostelić (HRV) 135
...
63. Natko Zrnčić-Dim (HRV) 26

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika