25.12.2008. / 15:47

Autor: Branimir Lozej

Subotić odlučio - igrat će za Srbiju

Neven Subotić ipak se odlučio igrati za srpsku reprezentaciju. Naime, do sada je igrao za Ameriku, a nakon što je napunio 21 godinu, prema pravilima FIFA-e, morao se odlučiti za koju će reprezentaciju nastupati

U Borussiju Dortmund Subotić je došao tijekom ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, čelnici Mainza za njega su dobili 4,5 milijuna euraU Borussiju Dortmund Subotić je došao tijekom ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, čelnici Mainza za njega su dobili 4,5 milijuna euraBranič njemaškog prvoligaša Borussije Dortmund Neven Subotić objavio je kako će od sada igrati za reprezentaciju Srbije. Naime, Subotić ima i američku putovnicu, a nakon 21 rođendana, kojeg je proslavio 10. prosinca, morao se odlučiti za koju će od tih dviju reprezentacija igrati. Za Američke je mlade reprezentacije, U-17 i U-20, igrao u 12 susreta.

"Subotić je službeno obavijestio Amreički nogometni savez oko njegove odluke, a to je prvi korak ukoliko jedan igrač želi promijeniti reprezentaciju", stoji u na službenoj internet stranici Saveza. Naime, Subotić je rođen u Banja Luci, tako da se mogao odlučiti želi li igrati za BiH, Srbiju ili će nastaviti igrati u američkoj reprezentaciji.

Prema riječima ovog 21-godišnjaka, odluku je donio je r se želio vratiti u domovinu, koju je naspustio još kao dijete. Njegov se debitantski nastup za srpsku reprezentaciju očekuje u veljači na međunarodnom prijateljskom turniru na Cipru.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika