11.01.2009. / 15:17

Autor: Branimir Lozej

Nakon dva sata igre Čilić osvojio ATP turnir u Chennaiu

Mladi je hrvatski tenisač Marin Čilić danas osvojio svoj drugi ATP turnir u karijeri, u finalu Chennaia pobijedio je Indijca Somdeva Devvarmana, koji je imao podršku domaćih navijača

Marin Čilić pobjedom u Chennaiu prešao je milijun dolara ukupne zarade u svojoj dosadašnjoj karijeriMarin Čilić pobjedom u Chennaiu prešao je milijun dolara ukupne zarade u svojoj dosadašnjoj karijeriHrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u indijskom Chennaiu. Danas je u finalu svladao domaćeg tenisača Somdeva Devvarmana 2:0 u setovima, 6:4 i 7:6, za dva sata igre. Naime, Devvarman je u četvrtfinalu pobijedio Ivu Karlovića. Ovo je tek drugi osvojeni turnir za 20-godišnjeg Čilića, prvi je osvojio prošle godine u američkom New Havenu.

"Obojica smo dobro igrali, borili smo se do samoga kraja. Navijači su pomogli Somdevu u drugom setu, ali sam ostao koncentriran do kraja", rekao je Čilić nakon turnira. Dodao je kako će mu ovogodišnji ATP turnir u Chennaiu ostati u sjećanju jer je iznenađen ljubaznošću ljudi i podrškom svih navijača.

Devvarman je 202. tenisač svijeta te mu je ovo bio najbolji rezultat sezone. Mladi se Indijac zahvalio navijačima na podršci tijekom cijeloga turnira, a najviše njegovoj obitelji koja ga prati na svakom turniru.

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika