26.01.2009. / 14:59

Autor: Hina

Metličić: Nikada nismo igrali tako zrelo

Moramo biti prezadovoljni, jer nikada nismo tako lako došli do polufinala. Uvijek smo se morali čupati i boriti do zadnjeg dana

"Nikada nismo igrali tako zrelo. Igrali smo bez srljanja, mirno i pametno. Niti jednog trenutka u našoj igri nije bilo panike. Izuzev uvodne utakmice s Korejom naša pobjeda niti na jednoj utakmici nije bila upitna," naglasio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Petar Metličić rezimirajući prvih sedam nastupa na Svjetskom prvenstvu i plasman u polufuinale.

Sedam nastupa i sedam pobjeda učinak je hrvatskih rukometaša i bez obzira na ishod posljednjeg kola drugog kruga protiv Francuske hrvatski rukometaši će krenuti u borbu za odličja.

"Svojim dosadašnjim igrama poslali smo poruku suparnicima. Moramo biti prezadovoljni, jer nikada nismo tako lako došli do polufinala. Uvijek smo se morali čupati i boriti do zadnjeg dana," kazao je Metličić dodavši kako se kod igrača osjeća umor. "Međutim, jednaka situacije je i kod drugih reprezentacija."

Metličić ponovo nije želio uspoređivati atmosferu iz splitske i zagrebačke dvorane naglasivši kako igrači uživaju u podršci koju imaju s tribina.

Prije finala hrvatska vrsta mora odraditi utakmicu protiv Francuske koja nema rezultatski značaj, jer su obje ekipe izborile poluzavršnicu.

"Ta će utakmica biti nezgodna i za nas, ali i za njih. Obje momčadi se dobro poznaju i nema previše nepoznanica. Francuzi su fizički najjači i to imponira. Ključ njihove igre je sjajna obrana i vratar Omeyer. On je sasvim sigurno najbolji vratar na svijetu," dodao je Pero osvrnuvši se i na svoju igru.

"Najteže mi je bilo u prve dvije utakmcie. Nije bilo lako igrati pred mojom splitskom publikom. Sada je ipak lakše, no nisam posve zadovoljan svojom igrom. Mogu ja i bolje. No nije me briga, glavno da mi nižemo pobjede," zaključio je hrvatski kapetan.

Jedini igrač koji u našoj reprezentaciji nema zamjenu je Igor Vori. Igra u oba pravca i sasvim sigurno najviše se troši od svih hrvatskih reprezentativaca.

"Lagao bi kada bi rekao da nisam umoran, međutim kada izađeš na teren sve se zaboravi. Jednom u životu igraš svjetsko prvenstvo pred svojom publikom," kazao je Vori, dodavši kako je sretan što je dosadašnji dio prvenstva prošao bez težih ozljeda u hrvatskim redovima.

Prije polufinala Hrvatsku očekuju "stari prijatelji" Francuzi, ovoga puta bez Gilla i Dinara.

"Niti ostali nisu bebice. No, meni je najgore bilo igrati protiv Mađara, nikada nisam dobio toliko batina," dodao je Vori.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika