27.02.2009. / 12:15

Autor: Katarina Zorić

T-HT će isplatiti dividendu od 29,99 kuna po dionici

Isplata će se odvijati u dva dijela kako bi se zaustavio negativni efekt jednokratne isplate i mogući snažniji pad cijene dionice

Ivica MudrinićIvica MudrinićNajava Ivice Mudrinića, predsjednik uprave T-HT-a o isplati dividende od 29,99 kuna po dionici obradovala je brojne hrvatske dioničare koji nisu prodali svoje dionice tijekom financijske krize. Prvi dio u iznosu od 12,84 kune po dionici dioničari bi trebali dobiti već sljedeći tjedan svima koji u Središnjoj depozitarnoj agenciji budu upisani do 5. ožujka, a isplatit će se četiri dana kasnije.

Isplata ostatka trebala bi uslijediti 19. svibnja, nakon skupštine T-HT-a koja će se održati 21. travnja. Isplata će se odvijati u dva dijela kako bi se zaustavio negativni efekt jednokratne isplate i mogući snažniji pad cijene dionice.

Prošle godine T-HT je ostvario prihod od 8,816 milijardi kuna ili 2,7 posto više nego lani. Neto dobit HT-a iznosi 26,2 posto, što je pad od 6,6 posto u odnosu na prošlu godinu. Prihod T-Mobilea u 2008. iznosio je 4,43 milijarde kuna, uz rast od 7,7 posto. Ostali prihodi od mobilne telefonije porasli su za 31,6 posto. T-Mobile je ostvario rast broja pretplatnika za 12,8 posto i sada broji gotovo 2,7 milijuna korisnika.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika