15.03.2009. / 10:32

Autor: Hina

Suđenje stoljeća od pet dana

Pitanje je, međutim, što će značiti pravda u slučaju 73-godišnjeg Fritzla iz grada Amstettena koji je priznao zatočavanje i silovanje njegove kćerke Elizabeth tijekom 24 godine, i s kojom je imao sedmero djece

Suđenje Josefu Fritzlu, koji je gotovo četvrt stoljeća držao zatočenu svoju kćer kao seksualnu robinju u podrumu svoje kuće, počet će u ponedjeljak u austrijskom gradu St. Poeltenu.

Fritzl će se suočiti s pravdom ovoga tjedna u procesu koji je već nazvan "Suđenjem stoljeća". Pitanje je, međutim, što će značiti pravda u slučaju 73-godišnjeg Fritzla iz grada Amstettena koji je priznao zatočavanje i silovanje njegove kćerke Elizabeth tijekom 24 godine, i s kojom je imao sedmero djece.

Tužitelji su Fritzla optužili i za ubojstvo tvrdeći da je novorođenče koje je umrlo 1996. moglo preživjeti da je odvedeno liječniku. On je također optužen za silovanje, incest, prisilu i robovlasništvo. Fritzlov odvjetnik Rudolf Mayer je agenciji Associated Press rekao da će njegov klijent priznati krivnju po većini optužbi osim za umorstvo i robovlasništvo.

Suđenje bi trebalo trajati pet dana, proces pred osmeročlanom porotom će voditi troje sudaca a presuda se očekuje 20. ožujka. Mayer je rekao da bi suđenje moglo biti i ranije zaključeno. Fritzlu po austrijskm zakonu prijeti kazna doživotnog zatvora.

Vezane vijesti

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Policija je jučer uhitila Kolumbijca optuženog da je seksualno zlostavljao svoju kćer od njezina djetinstva te da je s njom imao osmero djece što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika