31.03.2009. / 14:53

Autor: Andrea Belin

Proljetna ljubavna euforija: Kako reći NE zaljubljenosti

Mnogi će na prvi pogled pomisliti da se radi o onom "pravom", a kad shvate da baš i nije tako, neće vidjeti da su upravo oni glavni krivci ne kontroliranja svojeg emocionalnog stanja

Kada onaj 'pravi' nije pravi?Kada onaj 'pravi' nije pravi?Prvim proljetnim zrakama sunca kako se budi priroda, tako i naš organizam. Primjerice, mnogi smatraju da je ovo idealno vrijeme za zaljubljivanje. No, je li zaista tako? Koliko puta ste donijeli neke životne odluke na brzinu i kasnije ste požalili zbog toga?

Netom probuđeni organizam može vas navesti na pogrešan odabir jer ste toliko euforični i sve vam je divno da loše strane partnera, uopće ne primjećujete. Mnogi će na prvi pogled pomisliti da se radi o onom "pravom", a kad shvate da baš i nije tako, neće vidjeti da su upravo oni glavni krivci ne kontroliranja svojeg emocionalnog stanja. Autorica i kolumnistica američkog lista Seattle Weekly, Judy McGuire nudi nekoliko pravila kako zaljubljivanju reći STOP!

I "pravi" je loš
Svaki put kad osjetite da bi se mogli zaljubiti, otvorite oči i fokusirajte se na njegove loše strane jer vjerujte sigurno ih ima. Nitko nije idealan, a tako nije ni osoba s kojom se viđate. Vjerujte s vremenom kada vam raspoloženje padne, uočiti ćete njegove ne baš dobre karakteristike i pitati se što vam je bilo. Zato je bolje da vezu spriječite na samom početku.

Izlazite s ljudima koji vam "ne odgovaraju"
Da, dobro ste čuli. Izlazite s onima koji vam karakterno baš i ne odgovaraju. Ako volite rano ustajati, nalazite se s muškarcem koji voli tulumariti do jutra i dan provesti u krevetu. Ako se bavite sportom, izlazite s nekim frajerom koji svoje slobodno vrijeme provodi u knjižnicama ili obrnuto, ako ste vi umjetnička duša, izlazite sa sportašem. Nakon nekog, vjerujte kratkog vremena svatko će krenuti svojim putem.

Često prigovarajte
Sigurno vam je poznato da muškarci ne vole čangrizave djevojke. Ako zaista ne želite da se zaljubi u vas, žalite se zbog zdravlja, stresa, previše kilograma, iako ih nemate. Komentirajte sve što vam padne na pamet. Nakon nekog vremena neće vas moći slušati i jednostavno će otići i utjehu potražiti kod djevojke koja je zadovoljna svojim životom.

Budite naporni
Znatiželjne žene, prepune dosadnih pitanja muškarci brzo zaobilaze. Ako ga krenete ispitivati o prijašnjim vezama, nekim banalnim stvarima koje ga ne interesiraju, vrlo brzo će vas napustiti. Oni jednostavno ne vole duge razgovore koji nemaju smisla i ne vode nikuda.

Izbacite svoje negativne strane iako ih nemate
Mnoge muškarce privlače žene koje imaju svoje "ja", no ako pretjeraju u donošenju odluka koje samo njima odgovaraju, brzo će postati slobodne. To naročito dolazi do izražaja dok birate film ili predstavu koju ćete gledati zajedno. Ako ćete konstantno dosađivati da apsolutno sve mora biti po vašem, vrlo brzo postati ćete samo jedna u nizu.

Loš seks
Ako slučajno uspijete nakon svih ovih pokušaja doći do seksa, nema vam druge nego da se potrudite da mu to bude najgore seksualno iskustvo u životu. Ne pokazujte sve adute, glumite sramežljivu i nedodirljivu djevojku. Vjerujte, vrlo brzo će mu dosaditi seks u kojem nema kemije ni strasti.

Pokušajte sami zaključiti što je za vas najbolje. Da li je jedna od vaših karakteristika nepromišljeno donošenje odluka ili se ipak možete pouzdati u svoje osjećaje kad se radi o ljubavi. Mi vam samo želimo olakšati da odluke koje donosite u proljeće, budu ispravne.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika