24.04.2009. / 16:37

Autor: Hina

Indeks I: Bivši prodekan Fakulteta prometnih znanosti ne osjeća se krivim

U svojoj je obrani spomenuo i glavnog optuženika za posredovanje, odnosno "sređivanje" upisa na Prometni fakultet Mladena Bodora

Badanjak je optužen i u Indeksu I i u Indeksu IIBadanjak je optužen i u Indeksu I i u Indeksu IIBivši prodekan Fakulteta prometnih znanosti Dragan Badanjak kazao je danas pred zagrebačkim Županijskim sudom da je tek nakon podizanja USKOK-ove optužnice čuo za studente kojima je navodno uz naknadu omogućio upis na Fakultet.

Iznoseći svoju obranu u slučaju "Indeks 1" Badanjak je potvrdio da je od imena spomenutih u optužnici čuo jedino za slučaj studenta koji se s izvanrednog prebacivao u redovni studentski status.

"Ništa od onog što mi se stavlja na teret nije istinito i zato se ne osjećam krivim", izjavio je u svoju obranu profesor koji je prvooptužen i u slučaju "Indeks 2", gdje je za "kupoprodaju" ispita na Prometnom fakultetu optuženo s još 32 profesora, posrednika, studenata i članova njihovih obitelji.

Badanjak je odbacio tvrdnju USKOK-a da je bio član Povjerenstva za razredbeni postupak i da je osiguravao ispitne obrasce. Tvrdi da nikome nije za novčanu naknadu omogućio upis na fakultet.

U svojoj je obrani spomenuo i glavnog optuženika za posredovanje, odnosno "sređivanje" upisa na Prometni fakultet Mladena Bodora.

S glavnim ga je posrednikom, tvrdi, upoznao kolega u kafiću Index. Bio je "kulturno pristojan i kulturno naporan", ali i iznadprosječan student, kazao je Badanjak.

"Igrao je nogomet za ekipu fakulteta pa se zbližio s profesorima i asistentima", dodao je.

Iz Badanjakove opsežne obrane, tijekom koje je odgovarao na pitanja odvjetnika, tužitelja i sudskog vijeća, doznalo se i da je unatoč optužbama i dva pokrenuta sudska spora i dalje zaposlen na Fakultetu prometnih znanosti, iako više ne radi u upravi, nego je nešto više posvećen znanstvenom radu.

"Još uvijek sam zaposlen na Fakultetu i ne znam zašto ne bih bio", ustvrdio je optuženik.

Kazao je i da je još kao dekan Prometnog fakulteta 2006. bio pozvan na obavijesni razgovor u zagrebačku policiju zbog navodnih nezakonitosti te da je o svemu izvijestio svoje kolege.

Suđenje se nastavlja 11. svibnja, kada bi svoju obranu trebao iznijeti glavni posrednik Budor.

Vezane vijesti

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj upozorila je kako indeks vodećih gospodarstava ukazuje na daljnje usporavanje svjetskog gospodarstva.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika