08.05.2009. / 11:02

Autor: Tena Džodan

Vječna tajna: Zašto mamice ne vole djevojke svojih sinova

Vječno pitanje...Hm??? Svakoj se od nas barem jednom dogodilo da neka osjetljiva majčica naše polovice ima nešto pametno za komentirati. Jednoj se ne sviđa kako izgledamo, drugoj kako razmišljamo, trećoj kako živimo i tako dalje.... No što se zapravo stvarno skriva ispod površine i koji su razlozi za to?

Mnogi su filmovi snimljeni na ovu temuMnogi su filmovi snimljeni na ovu temuMuška su djeca u pravilu više sklona majci do puberteta za razliku od ženske koja kvalitetan i prijateljski odnos s majkom razviju nakon puberteta. Dječaci će poslušati majku bez pogovora, osjećajniji su i privrženiji, a kad nastupi razdoblje puberteta to se mijenja. Stotinu puta će ga majka morati zamoliti da iznese smeće, promijeni žarulju ili skokne do trgovine.

A gle čuda, kada se zaljube i poblesave, ne samo da će svojoj partnerici sve to učiniti bez trunke pogovora i žaljenja nego nam doslovno čitaju misli pa nas istina bog u ranoj, još uvijek zaljubljenoj fazi veze vode na večeru, poklanjaju nam puno pažnje, ostavljaju ljubavne porukice...

Čak nam i bojler popravljaju iako nemaju pojma kako radi i kako ga popraviti. Majke se u takvim situacijama često nađu pogođene. Njoj tj. nama koje mu nismo ništa, možda tek neka usputna u njihovoj percepciji, skida zvijezde, a mami je teško donijeti i kolače iz Vinceka. A da slučajno ne bi zaboravile da ga je ona i nosila 9 mjeseci, rađala 26 sati i odgajala 20 i nešto godina. I tako se rađa ljubomora. Dobro je dok sve ostaje u granicama normale i dok nam ne zagorčavaju zivot, ali pacijenata hvala Bogu uvijek ima.

Evo nekih razloga zašto ONE ne vole NAS.

Ne sviđa joj se kako izgledamo
Ili smo ofucane, poblajhane kokoši, ako bojimo kosu ili možda imamo par kilograma više ili manje nego što je ona zamislila. Često je problem i u odabiru odjeće. Ne dao Bog da nas vidi kako smo se sredile za subotnji izlazak s curama, a njenog jadnog sina ostavile kući da čuva psa. Počinile ste osmi smrtni grijeh.

Ne sviđa joj se kako razmišljamo
Možda smo preliberalne i glupo je što se ne želimo udavati, rintati po kući cijeli dan ubijajući se od kuhanja, peglanja i pranja WC-a. Čudno joj je što se ne doživljavamo kao stroj za rađanje i što ne želimo izroditi šestero djece. Ideja životnog obrazovanja joj je strana.

Ne sviđa joj se kako živimo
Ovdje materijala ima i previše. Pijete, pušite, izlazite bez muške pratnje i još ostajete vani iza 1 sat ujutro? Misli li ona možda da previše trošite i da će te njenog sinčića dovesti na prosjački štap ako si jednom godišnje priuštite putovanje u inozemstvo?

Ne sviđa joj se naša obitelj
Vjerojatno nikada ni neće. Nitko nije dovoljno dobar ni za nju ni za njenog sina.

Vezane vijesti

To su sinovi: jedan u grobu, dva u bolnici

To su sinovi: jedan u grobu, dva u bolnici

Koliko vojna karijera u ratu može dobro poslužiti kao odskočna daska za političku, najuočljivije je na primjeru generala i drugih veterana koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika