06.07.2009. / 11:59

Autor: Tamara Janušić

Knjigu o transseksualki Salome napisao slovenski transvestit Tomaž Mihelič

Doduše, onaj literarni dio posla zapravo je odradio Tomaž Mihelič, široj javnosti poznat kao Marlenna iz slovenske skupine Sestre, a tvrdi da mu je osnovni uvjet za pisanje bilo da mu Salome pokaže "novi dio tijela"

SalomeSalomeNajpoznatija transseksualka na ovim prostorima, sudionica "Celebrity Big Brothera" Salome, nakon uspješne operacije promjene spola objavila je knjigu "Novo Rojstvo" ili novo rođenje.

Doduše, knjigu je zapravo napisao Tomaž Mihelič, poznatiji kao Marlenna, jedan od članova slovenske transvestitske skupine Sestre koja se 2002. godine natjecala na Eurosongu.

Njih dvoje, među brojne anegdote, ubrajaju i onu zbog koje je do suradnje i došlo.

Naime, Tomaž je nakon operacije zatražio da mu Salome pokaže novi dio tijela, što je ona više puta odbila. Tako je nakon dugog natezanja ipak popustila kada joj je on zaprijetio da ako mu ne pokaže, neće napisati knjigu o njoj.

U knjizi Tomaž piše o Salomeinom odrastanju, odnosom s majkom, ljubavi, odnosima s partnerima, prijateljstvima, transformaciji, internetu.

"Na internetu sam upoznala najveću ljubav, ali doživjela i najveća poniženja. Ljudi, skriveni iza različitih izmišljenih imena su nevjerojatno zlobni" kaže Salome u knjizi.

Jedna od upečatljivijih izjava u knjizi je i njezino razmišljanje o tome zašto je zapravo postala transseksualka: "Vjerojatno je za to kriv bog, koji je stvorio Adama i Evu te tako zacrtao razliku među spolovima. Možda je tako stvorio i mene i rado bih se suočila s njim. Bez suzdržavanja bih ga pitala, jeli mene stvarno stvorio naopako, kako je transseksualnost opisana u stručnoj literaturi"

Salome je do sada radila kao event manager u slovenskom klubu InBox, a u zadnje vrijeme posao traži preko Facebooka.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika