01.09.2009. / 13:19

Autor: Martina Čizmić

Akcija u Srbiji: Uhićeni Darko Elez i članovi njegove ozloglašene grupe

Inače, uz Darka Eleza veže se i vođa 'crvenih beretki' Milorada Ulemeka Legije ali i neki članovi Zemunskog klana, poput profesionalnog ubojice Sretka Kalinića i Miloša Simovića

Darko ElezDarko ElezU organiziranoj akciji policije Srbije i BiH uhićeno je osmero članova ozloglašene kriminalne grupe, među kojima je i Darko Elez iz Sarajeva, za kojeg se smatra da je i vođa te grupe.

To je za srpski Tanjug potvrdio i direktor policije Srbije Milorad Veljović. Više će informacija biti priopćeno nakon što završi akcija koja još uvijek traje. Prema nekim informacijama u Republici Srpskoj u BiH uhićen je Marko Krajišnik, jedan od članova Elezove grupe, koji se dovodi u vezu sa trgovinom oružjem.

Kriminalna se grupa Darka Eleza sumnjiči da je odgovorna za neka od najvećih kriminalnih djela na Balkanu poput ubojstava, ucjena, razbojništva, krijumčarenja, trgovinu drogom, oružjem, eksplozivom i motornim vozilima te za pranje novca.

U Srbiji je Elezova grupa bila povezivana i sa nekim ljudima visoko pozicioniranim u MUP-u Republike Srpske, a spominjalo se i da je sam Elez pod direktnom zaštitom srbijanske tajne službe. No, prema svemu sudeći, čini se da je ta zaštita istekla.

Inače, uz Darka Eleza veže se i vođa 'crvenih beretki' Milorada Ulemeka Legije ali i neki članovi Zemunskog klana, poput profesionalnog ubojice Sretka Kalinića i Miloša Simovića.

Srpska i hrvatska policija povezivali su Eleza i sa velikom pljačkom splitske pošte u kojoj su sudjelovali Hrvati, Bosanci i Srbi, ali i trgovinom drogom u Zagrebu, zbog čega je navodno ubijen njegov bivši suradnik Vlatko Mačar.

Također, Eleza i njegovu grupu povezivali su i sa ubojstvom šefa albanskog podzemlja u Zagrebu, Ljuljzima Krasnićija, no nikada nisu pronađeni nikakvi čvrsti dokazi koji bi te sumnje mogli potvrditi.

Vezane vijesti

'Mafija me nije natjerala na ostavku'

'Mafija me nije natjerala na ostavku'

U jednom od mailova agencije Stratfor koje je Wikileaks objavio, analitičar Marko Papic tvrdi kako je Ivo Sanader dao ostavku na mjesto premijera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika