18.09.2009. / 20:43

Autor: Vladimir Radičević

Nacional.hr na Eurobasketu: U iščekivanju odlučujuće utakmice

Ako se tradicija nastavlja, tj. da slabije plasirana momčad u četvrtfinalu izbacuje bolje plasiranu, onda će hrvatski navijači napokon slaviti veliku pobjedu

Hrvatskih je navijača malo, ali ih ima (Foto: I. Šoban)Hrvatskih je navijača malo, ali ih ima (Foto: I. Šoban)Nakon Srbije koja je svladala Rusiju te Španjolske koja je bila za 20 razlike bolja od Francuske tradicija se nastavila. I treća slabije plasirana reprezentacija izborila je polufinale.

Grčka i Turska u trećem četrtfinalu na Eurobasketu u Poljskoj ponudili su pravu dramu, a na kraju je pobjedu odnijela Grčka koja je bila bolja 76:74. Za to joj je bilo potrebno 45 minuta igre tj. jedan produžetak. Kod Grčke najbolji su bili bek Vasilis Spanoulis s 23 poena i 7 asistencija (trice 6-9) te Nikos Zisis s 14 poena i 7 skokova.

Kod Turske po 13 poena ubacili su Omer Onan i Hedo Turkoglu uz dodatak kako je Turkoglu - nova zvijezda Toronto Raptorsa - sve svoje koševe postigao u posljednjoj četvrtini i produžetku. Turska će tako u polufinalu (subota) igrati protiv Španjolske, a Srbija čeka protivnika iz susreta Slovenije i Hrvatske (petak, 21 sat).

Ako se tradicija nastavlja, tj. da slabije plasirana momčad u četvrtfinalu izbacuje bolje plasiranu, onda će hrvatski navijači napokon slaviti veliku pobjedu i prvo veliko polufinale nakon 1995. godine i EP-a u Grčkoj.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika