19.10.2009. / 16:28

Autor: Martina Čizmić

Prvi europski rotirajući hotel gradit će se na Šolti

Osim hotela graditi će se i marina sa 180 vezova, yacht club, apartmani i vile koji bi sa hotelom trebali biti povezani podmorski prolazom

Hotel bi bio prvi takve vrste u EuropiHotel bi bio prvi takve vrste u EuropiTvrtka Profectus Vincenza Blagajića uložiti će 80 milijuna eura u gradnju prvog europskog rotirajućeg hotela.

Hotel kojeg je dizajnirao Richard Hywel Evans iz studija RHE, zamišljen je kao građevina sa tri kata promjera 61 metar koja će se polagano okretati oko svoje osi brzinom od 1,3 puta na dan.

U zgradu će se ulaziti iz prizemlja koje se neće okretati, a recepcija, lift i stube biti će u samom središtu hotela koje će biti statično, otkrio je Evans.

Također, hotel će biti okružen bazenom sa slapom koji će se prelijevati na kompleks kupališta ispod hotela.

Osim hotela graditi će se i marina sa 180 vezova, yacht club, apartmani i vile koji bi sa hotelom trebali biti povezani podmorski prolazom.

Prema planovima koji su objavljeni na world architecture news.com hotel bi se trebao nalaziti na zapadnoj strani uvale Nečujam i tijekom rotacije gostima pružati jedinstveni pogled na ostatke Dioklecijanovog ribogojilišta i predivni šoltanski pejsaž.

Ukoliko ne bude problema sa promjenama urbanističkog plana u općini Šolta, gradnja hotela mogla bi započeti u roku od tri godine.

Vezane vijesti

IGH i Konstruktor kupuju zemlju na Pelješcu, Državno odvjetništvo ih

IGH i Konstruktor kupuju zemlju na Pelješcu, Državno odvjetništvo ih istražuje

Vicenco Blagaić, kontroverzni splitski poduzetnik, poslužio je kao paravan Konstruktoru i Institutu IGH, vodećim tvrtkama hrvatskoga građevinskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika