27.10.2009. / 11:27

Autor: Hina

Tele2 će biti kažnjen zbog latvijske 'meteoritske' šale

Iste večeri Tele2 je priznala da je cijela priča podvala, izrežirana zbog medijske pažnje. Šala je trebala "nadahnuti Latviju" i ponuditi svijetu druge vijesti o toj zemlji, a ne samo one o gospodarskoj krizi

'Meteoritski krater' u Latviji (Foto: Reuters)'Meteoritski krater' u Latviji (Foto: Reuters)Latvijski operater mobilne telefonije "Tele2" bit će kažnjen zbog izmišljanja priče o padu meteroita na sjeveru zemlje, izjavila je latvijska ministrica unutarnjih poslova Linda Murniece u utorak.

Ministrica je tu propagandnu akciju kompanije nazvala "budalaštinom" koja je ponizila latvijske službe za izvanredna stanja.

"Kompanija će dobiti račun za troškove koje je zbog te 'psine' imala države, a hoće li biti i podizanja optužnice odlučit ćemo naknadno", rekla je Murniece.

Pustopoljina u sjevernoj Latviji u ponedjeljak je nakratko postala poprištem medijske histerije nakon što je javljeno da je prethodnu noć na nju pao veliki meteorit i izdubio krater promjera 15 i dubine pet metara.

Na mjesto događaja pohitale su vatrogasne službe, vojska, skupine znanstvenika i brdo novinara i snimatelja.

Iste večeri Tele2 je priznala da je cijela priča podvala, izrežirana zbog medijske pažnje. Šala je trebala "nadahnuti Latviju" i ponuditi svijetu druge vijesti o toj zemlji, a ne samo one o gospodarskoj krizi koja ju je zahvatila, rekao je glasnogovornik kompanije.

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika